Cilt Mantarı Çeşitleri

Cilt Mantarı Çeşitleri

Cilt mantarlarının tedavisi için hardal tohumlarını öğütüp toz haline getirin. Sirke ile karıştırın günde 2 defa etkilenen yere sürün.

Keriyon Cilt Mantarı: Keriyon mantar iyileşme aşamasında su toplayarak kendini belli eder. Dha çok hayvancılık ile uğraşan kişilerde keriyon cilt mantarına daha fazla rastlanır.

Anüler Cilt Mantarı: Mantar türleri arasında en sık karşılaşılan mantar türü anüler cilt mantarıdır. Aynı bir halkayı anımsatır ve ortadan başlayarak başka alanlara doğru yayılır. Bu mantar türü oldukça kabarık ve kırmızı şekilde ortaya çıkar.

Tinea Versicolor Cilt Mantarı: Daha çok ter problemi olan, aşırı terleyen kişilerde Tinea versicolor adlı mantar görülür. Bu mantarın yol açtığı şikayetler, kol, bacak ya da bel bölgesinde kırmızı kabarcıkların oluşmasıdır.

Mantar Hastalıklarının Tedavisi

Mantar hastalıklarının tedavisinde ilk basamak mantar oluşumu için gerekli nedenlerin ortadan kaldırılmasıdır. Bölgenin nemden arındırılması amacıyla iyice kurulanması ve pudra kullanılması etkili olabilir. Ayrıca ayakkabı, terlik, havlu, iç çamaşırı, tırnak makası gibi kişiye özel ürünlerin temizliği oldukça önemlidir. Ayrıca bu ürünler kişiye ait olmalı, kesinlikle ortak kullanımda olmamalıdır. Mantar hastalığının tedavisinde hastanın ailesinin yada ev arkadaşlarının temizliği oldukça önemlidir. Gerekli durumlarda tedaviye onlarda dahil edilmelidir.

Mantar tedavisinde diğer bir aşama ise antifungal (mantar karşıtı), antimikotik ilaçların kullanımıdır. Bu amaçla topikal -deriden uygulanan- kremler ve yaygın, dirençli vakalarda ve tırnak mantarlarında ağız yoluyla alınan tabletler, kapsüller doktor kontrolünde kullanılabilir. Son yıllarda ağız yoluyla alınan mantar ilaçlarında ciddi gelişmeler yaşanmıştır.

Tedavi genellikle 3-4 haftayı bulabilir. Tırnak mantarlarında (onikomikozis) ise tedavi dört aya ulaşabilir. Uygulanan tedavinin sürekliliği önemlidir. Kesinlikle ilaçlar doktor ve eczacı danışmanlığında, önerilen şekilde kullanılmalıdır.

Kronik bir rahatsızlığı bulunan hastalar, özellikle karaciğer rahatsızlığı olanlar ilaçlı tedavi planlama aşamasında doktor ve eczacılarını bilgilendirmelidirler. Diyabette ise mantar hastalıklarının tedavisi ileri dönemlerde daha ciddi problemlerle karşılaşmamak için oldukça önemlidir.

Tedavinin başarılı olması durumunda değerlendirilmesi gereken önemli bir durum ise mantarın tekrar nüks etmesidir.

cilt mantarlarına bitkisel tedavi

Şifalı bitkilerle cilt mantarına neili gelir ve cilt mantarının bitkisel tedavisi , cilt mantarı tedavisi
2 ml izmir kekiği yağı
2 ml tarçın yağı
4 ml hakiki kekik yağı
25 ml zerdali çekirdeği yağı
karıştırılarak 14 gün süre ile ve günde ikişer defa hasta bölgeye haricen uygulanır.

Mantar enfeksiyonu nedir?

“Mantar elemanlarıyla oluşmuş cilt enfeksiyonlarıdır. Mantar elemanları da tıpkı mikrop gibi, bakteriler gibi mikroskobik küçük canlılardır. Mantarlar doğada, toprakta, hayvanlarda ve insanlarda bulunur ve bunların her birinde ayrı ayrı enfeksiyonlar vardır. Cilt hastalıkları söz konusu olunca öncelikle cildi kaplayan derimiz, mukoza, tırnaklar, saçlar ve kılları tutan mantarlardır.”

Cilt Mantarı Belirtileri:
-Parmaklar arasında pişik benzeri bir görüntü
-sulanma(özellikle 4. ve 5. parmak arası)
-kaşıntı ve yanma
-kızarıklık
-kötü koku

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp