göz nezlesi nasıl olur

Göz nezlesi; gözde kızarıklık, kaşıntı, yanma, batma ve göz kapaklarının şişmesi gibi durumları içine alır. Göz nezlesinin çok farklı nedenleri olabilir. Viral, bakteriyel veya alerjik bir durum ile göz nezlesi olma ihtimali bulunmaktadır. Göz nezlesinde teşhis mutlaka hekim tarafından yapılmalıdır. Kişilerin bu konuda teşhis koyması mümkün olmamaktadır. Konulan teşhise göre özel olarak bir tedavi biçimi uygulanmaktadır.

Çevremizdeki çok farklı nedenden dolayı göz nezlesi olunabilir. En başta mevsimsel nedenler gelir, bunlar genellikle polenler, havada uçuşan tozlar ve bunun gibi çok fazla neden olabilir. Bunlar gözün reaksiyon vermesine neden olur. Bunun sonucunda gözde yanma, batma, kaşıntı ve göz kapaklarında şişme gibi göz nezlesi belirtileri görülür. Böyle durumlarda göz hekimine gidilip teşhis ve tedaviye başlanması gerekir.

Bakteriyel iltihaplar da göz nezlesine neden olabilmektedir. Bunlar genelde çevreden bulaşan iltihaplardır. Antibiyotik kullanımıyla bunlar kontrol altına alınabilir. Bakteriyel olan göz nezlesi bulaşıcıdır. Viral göz nezlesi daha nadirdir ve tedavisi çok farklıdır. Eğer bakteriyel göz nezlesi ve viral göz nezlesi tedavileri birbirine karıştırılırsa göz için tehlikeli bir işlem yapılmış olur.

Göz nezlesi tedavisi için mutlaka teşhisin doğru konmuş olması gereklidir. Yanlış bir teşhise göre yapılan tedavi ters tepebilir ve hatta göze daha da fazla zarar verebilmektedir. Alerjik olan göz nezlesi teşhislerinde damla veya hap kullanılarak bir tedavi yapılabilmektedir. Bu tip göz nezlesi çevredeki alerji etkenleri devam ettikçe tekrarlayabilir. Bakteriyel göz nezlesi ilaçlarla tedavi edilir ve sonrasında genelde tekrar oluşmaz. Viral göz nezlesinde ise vücutta direnç düşüklüğü de göz önünde tutulur. Böyle durumlarda kesinlikle bir antiviral tedavi uygulanmalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp