östrojen hormonu fazlalığı nasıl tedavi edilir
Hormon değerleri, kan tahlili ile belli olmaktadır Östrojen hormonunun eksikliği bir dert, fazlalığı da, ayrı bir dert Kadınlar için bu hormon çok önemlidir Dengede tutulması gerekir Aksi halde, bu hormon kadınların dengesini bozar.
Kanda, Kadınlık hormonu, Östrojen değeri, yüksek çıkmış ise, kadınlarda çeşitli rahatsızlıklar ve hastalıklar oluşur
Östrojen Hormonu Fazlalaştığında, Kadında Oluşan Sorunlar;
* Yumurtalık faaliyetleri bozulur, Polikistik Over hastalığı ortaya çıkar Polikistik Over Sendromunda, düzenli aylık yumurtlama yoktur, kısırlık vardır
* Overler, Östrojeni fazla salgılarsa, armut tipi şişmanlık başlar, yani kalçalarda yağ birikir, sellülitlerde patlama olur Kalça ve bacaklarda kalınlaşma, orantısız bir vücut ortaya çıkar.
* Fazla Östrojenin, en kötü sonucu kanser hücrelerini uyarır, tetikler Östrojen hormonu, kanda yüksek çıkarsa , rahim ve meme kanseri için risk faktörüdür
* Östrojen fazlalığı yağ dokusunun miktarını arttırır Artan yağ dokusunda, testosteron denilen erkeklik hormonu da, östrojene dönüşür Bu da, yağ dokusu miktarını daha da artırır Sonuçta bir kısır döngü oluşur Daha fazla östrojen, daha fazla yağ demektir.
* Hücreler uyarıldığı için, vücutta, kadınlık organlarında kanser gelişimi başlayabilir.
* Östrojen fazlalığı vücudun su ve tuz tutmasına neden olur Yüz yuvarlaklaşır, el ve ayaklarda şişlik ve ödem gelişir.
* Östrojen fazlalığı bacak damarlarının tıkanmasına, akciğere pıhtı kaçmasına, safra kesesinde taş oluşmasına ve tansiyonda artışa sebep olabilir.