Sarımsak Şeker Hastalığına İyi Gelir Mi?

Sarımsak Şeker Hastalığına İyi Gelir Mi? :

Sarımsak (Allium sativum)

Sarımsak uzun ömürlü bir bitkidir, kükürt ihtiva eden bileşikleri ile keskin kokulu ve önemli bir hipoglisemik etkiye sahip olduğu kanıtlanmıştır. Bu etkinin, pankreatik beta hücreleri veya insülini arttıran hepatik metabolizmaya bağlı olduğu düşünülmektedir.

Sarımsak homojenatı (10 ml/kg/gün) ile beslenmiş diyabetik tavşanlarda insulin önemli ölçüde artmış, hepatik glikojen, serbest amino asit içeriği ve açlık kan glukozu azalmıştır. Sarımsak yağında insülinden daha iyi kontrol edilen bir lipid peroksidasyonu ihtiva eden amino asit vardır bu diyabetik semptomlar en aza indirdiği gözlemlenmiştir.

Diyabet:

Diyabet, böbreğe ve sinir sistemi fonksiyonlarına zarar verebilir, kalp rahatsızlıklarına hatta ve hatta görme bozukluğuna sebep olabilir. Sarımsaktan çıkan yağ diyabet hastalarını bu yan etkilerden korumaya yardımcı olur.

Pek çok çalışma, çiğ sarımsağın tip-2 diyabetli (en yaygın tip) hayvanlarda kan şekerini düşürdüğünü gösterir.

Araştırmacılar bunu allisin ve türevlerine atfederler. Örneğin, sarımsak yağı ve diallil trisülfit diyabetli sıçanlarda ensülin salimim artırarak ve ensülin direncini azaltarak kan şekerini düzeltmiştir:Bir Hint çalışmasında, sıçanlar yüzde 65''''''''i meyve şekeri (tip-2 diyabeti tetikleyen) ya da yüzde 65''''''''i meyve şekeri ve çiğ sarımsak olan ya da yüzde 65''''''''i mısır nişastalı ’kontrol'''''''' diyetiyle beslenmiştir. 
 
Sekiz hafta sonra meyve şekeri grubunun kontrol grubundan daha yüksek kan şekeri, ensülin ve ensülin direnci olmuştur, ama artışlar sarımsak tüketenlerde daha düşüktür.

Sarımsağın insanlarda diyabeti önlemeye ya da tedavi etmeye yardımcı olup olmadığı henüz bilinmiyor, ama araştırmacılar diyabetle ilişkilendirilen, diyabetli insanlardaki çoğu ölümlerin nedeni olan kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olduğunu öne sürmektedir.
 
Eylem: Daha fazlasını öğrenene kadar günlük beslenmenize sarımsağı dahil edin ya da bir sarımsak takviyesi alm. Yağda çözünen sülfür bileşenlerine ihtiyacınız vardır

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp