Dupuytren Kontrakturu Tedavisi

Dupuytren Kontrakturu Tedavisi :

Hastalık yavaş ilerlerse ağrıya neden olmaz ve günlük işlerde ellerinizi kullanma becerinize çok az etkisi vardır. Aksine, bekleyip Dupuytren kontraktürünün ilerleyip ilerlemeyeceğini seçebilirsiniz.

Tedavi, parmaklarınızı avucunuza doğru çeken bağları kaldırmayı veya ayırmayı içerir. Bu, çeşitli şekillerde yapılabilir. İşlem seçimi belirtilerinizin ciddiyetine ve başka sağlık sorununuz olup olmadığına bağlıdır.

İğneyle Delme

Bu teknik, parmağı kasan doku bağını delip “kırmak” için cildinize sokulan bir iğne kullanır. Kontraktürler genelde nükseder ama işlem genelde tekrarlanabilir. Bazı doktorlar iğneyi yönlendirmek için ultrason kullanır. Bu, sinirler veya tendonlarda kazara yaralanma ihtimalini azaltır.

İğneyle delme tekniğinin avantajları kesi olmaması, aynı anda birkaç parmağa yapılabilmesi ve genelde sonrasında çok az fizik terapi gerekir. Asıl dezavantaj, bir sinire zarar verebileceği için parmağın bazı noktalarında kullanılamaması.

Enzim enjeksiyonları

Gıda ve İlaç Dairesi yakın zamanda Dupuytren kontraktürü tedavisi için bir enzimin, kollajenaz klostridyum histolitikum enjekte edilmesine izin verdi. Bu ilaçtaki enzim, avucunuzdaki sert bağı yumuşatıp zayıflatır. Enjeksiyondan sonraki gün, doktorunuz bağı çözmek ve parmaklarınızı düzleştirmek için elinizi hareket ettirecek.

Birçok şekilde bu, iğneyle delme tekniğine benzerdir ama hareket ettirme enjeksiyon işlemi yerine ertesi gün olur. Enzim enjeksiyonunun avantajları ve dezavantajları iğneyle delmeye benzerdir ama enzim enjeksiyonu başta daha acı verici olabilir. Günümüzde, enzim enjeksiyonları tek seferde yalnızca bir eklemde kullanılabilir ve tedaviler en azından birer ay aralıklı yapılmalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp