Ekstrasistol Çarpıntı

Ekstrasistol Çarpıntı :

Ekstrasistol , insan kalbinin normalin dışında yavaş veya hızlı şekilde atması anlamına gelir. Hasta, kalbinin düzensiz attığından, iki atış yapıp bir durduğundan şikâyet eder. Kabinde kuşkanatlarının çırpıntısı gibi bir his duyduklarını ifade ederler.

Ekstrasistoller, kişiyi endişelendirse de genelde zararsızdır. Her Eestrasistol şikâyeti mutlaka ciddi bir kalp hastalığının belirtisi anlamına gelmez. Genelde bir süre sonra kendi kendine yok olurken, birkaç yıl sonra tekrar görülebilir. Bu şikayet ile birlikte hasta, göğüs ağrısı, baş dönmesi, ruhsal sıkıntı, bayılma, zayıflama, iştahsızlık, çok fazla terleme, çok su içme gibi şikayetler görülmüyorsa ve daha önceden teşhis edilmiş bir kalp damar hastalığı yoksa çok endişe edecek bir durum yoktur. Ancak yinede hafife alınmamalı ve doktora gidilmelidir. Sigara bırakmak, alkol, kahve, çay tüketimini azaltmak, gece uykusunu almak bu soruna çözüm olabilir. Söz konusu çarpıntı için asla bilinçsizce çarpıntı ilaçları kullanmayın. Zira bu rahatsızlık öldürmeyebilir ancak bilinçsizce kullanılan çarpıntı ilaçları öldürebilir.

Ekstrasistol nedenleri:

Anksiyete gerginlik sık görülen çarpıntı nedenlerinden biridir. Olağan dışı bir stresiniz veya üzerinizde duygusal veya fiziksel aşırı bir yük varsa çarpıntı olabilir. Gerginliğe bağlı çarpıntılar stres nedeninin ortadan kalkmasıyla kaybolur.

Bazı ilaçlar (mesela antidepresanlar, hormon ilaçları vb.) neden olabilirler.

Çarpıntı olduğunda nabzınıza bakarak kalp atışınızı sayın ve düzenli olup olmadığına, çarpıntının dakikada kaç kez geldiğine bakın. Bu bilgiler daha sonra teşhis koymak açısından doktorunuzun çok işine yarayacaktır. Bakınız:nabız kontrolü nasıl yapılır?

Ekstrasistol Tedavisi:

Tedavisi için öncelikle doktorunuzla bu rahatsızlığa sebep olabilecek hayatınızdaki durumları paylaşın. Doktorunuz gerekli fiziki muayeneleri, tetkikleri yaptıktan sonra size uygun tedavi yöntemini sunacaktır. Bunların dışında Ekstrasistol tetiklememek için stresiz bir yaşam tarzına geçmek, sigara, alkol, kahve tüketimini bırakmak, günde mutlaka 8 saat gece uykusu almak tedavisi için faydalı olacaktır.

Yorumlar

  • Ipe* Sen***
    7 yıl önce
    iyigünler ben 24 yaşında gayet sağlıklı biriyim.fakat son 6 aydır tek bir problemim var. kalbim sanki bi an durup tekrar kuvvetli bir şekilde atıy ve günde 50-100 defa yaşıyum bunu nerdeyse. internetten baktığım kadarıyla ekstrasistol yaşıyum. hayatım berbat olmuş durumda. bazen üst üste 2 defa durup tekrar atıy ve o an içimde tarsiz bir basınç hissediyum, sanki kulaklarıma bir basınç doluy ama çok kısa sürüy ve yoğun değil. herhangi bir sıkışma, ağrı, baş dönmesi,kollarda uyuşma ve bayılma gibi şikayetlerim yok. ara sıra kısa süreli nefes darlığı yaşıyum ve bu da sanırım o anki panikten oluy. fakat yine de bu beni çok rahatsız ediy. ailemde kalp rahatsızlığı olan bir tek dedem vardı. annemde ya da babamda böyle bir durum yok. hayatım yaşanmaz hale geldi ne zaman kalp krizi geçiricem diye bekler oldum ve bu beni çok kötü etkiliy. yaşadığım bu ritm bozukluğu kalbime bir zarar verir mi ya da yaşam süremi kısaltır mı? şuan maddi durumum biraz sıkıntılı olduğu için dokta gidemedim. lütfen bana yardımcı olun bu durumdan nasıl kurtulabilirim.. :( en azından şimdilik sadece içimin rahat etmesi açısından sizden bir cevap bekliyum. böyle sanal tamdan tabiki doğru bilgi verilemeyebilir ama en azından bu durumda olan bir hastanıza ne önerirsiniz?
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Kalp ritim bozukluğu kan basıncının artmasından kaynaklanan yüksek tansiyona yol açan bir rahatsızlıktır. Kan dolaşımının düzensiz olması kalp çarpıntısı yapabilir. Bitkisel tedavi için linki inceleyebilirsiniz. Bilgi Hattı: 0224 234 5678

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp