Ender Saraç Sedef Hastalığı Tedavisi

Ender Saraç Sedef Hastalığı Tedavisi :

Sedef hastalığı belirtileri,Daha ziyada baş derisinde dizlerde ve dirseklerde veya tırnaklarda meydana gelen düzensiz kırmızı lekelerle kendini göstermeye başlar. Lekeler: gümüş renginde ve pul pul olup deriden yüksektir. Kaşıntı yapmazlar.

Ender saraç sedef hastaları için bitkisel yöntemleri öneriyor ve bunun için yapmanız gerekenleri de şu şekilde sıralıyor.

Sedef hastalığında yapmanız gereken öneriler:

1) 15 gram ardıç katranı ile 40 gram vazelin karıştırılıp, iyice çalkalanır. Deri üzerindeki pullar, döküldükten sonra, arap sabunlu suyla yıkanıp, hazırlanan merhem sürülür.

2) 5 gram ardıç katranı, 4 gram saf alkol ve 4 gram eter karıştırılıp, merhem haline gelinceye kadar karıştırılır. Deri, arap sabunlu suyla yıkandıktan sonra sürülür.

3) 2 su bardağı suya; 100 gram şahtere konur. Kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 2 kere, birer kahve fincanı içlir.

Sedef Hastalığı İçin Öneriler

* Yikanirken nötr olan yikama ürünleri tavsiye edilir. Vitamin E iceren ürünler oldukca faydalidir.

* Uzun süre sicak su altinda kalmak sedef hastaliginda cilde daha fazla zarar verir. Bu nedenle uzun süre sicak suyun altinda kalmamaya özen gösterilmelidir. Yikandiktan sonra cildinizi yaglarla yumusatabilirsiniz, fakat kesinlikle havluyu cildinize sürtmemelisiniz. Cildinizi kurularken oldukca yavas davranmalisiniz ve havluyu cildinize yanlizca hafifce dokundurmalisiniz. Ayrica cildinizi kasimamaya özen göstermelisiniz. Bu bazen oldukca zorlayici olabilir, fakat cildinizi kasidiginizda cildinizi daha fazla ve yogun sekilde tahris etmis olursunuz. Cildinizin kasinmasini önlemek icin cildinize en uygun olan krem ve losyonu tercih edip onu kullanmaniz tavsiye edilir.

* Sedef hastaligi genelde yaz aylarinda hafif de olsa iyilesme gösterir. Günes isinleri cilde olumlu sekilde etki gösterir. Dozunda ve sagliginizi tehlikeye atmayacak uzunlukta günesin altinda kalmaniz cildinizdeki rahatsizligi az da olsa dizginleyecektir.

* Öncelikle cildin çok iyi nemlemndirilmesi gerekmektedir.

*Banyoda bebek şampunaı gibi çok yumuşak, göz yakıcı etkisi olmayan şampuanların kullanılması gereklidir.

* Eczanelerden alabileceğiniz,kaliteli, onaylı ardıç katranlı kremler kullanılmalı.Sabah kalkınca da bebe şampuanı ile duş alınmalı.

Sedef İçin Doğal Çözümler

* Malzemeler: karabiber, bal, helile, çamsakızı, defne tohumu, günlük, ravençini. tüm malzemelerden ikişer çay bardağı bir kaba konulup toz haline gelinceye kadar iyice ezilir. Üç su bardağı bal ilave edilerek macun kıvamına getirilerek yenir.

* İkişer tutam kadar ebegümeci, gelincik, gül, buğday ve ıhlamur bir kaba konulur ve üzerine yeterince su ilave edilerek kaynatılır. Soğuduktan sonra sorunlu bölgelere yıkanmak suretiyle uygulanır.

* Yarımşar su bardağı çörekotu, günlük, bal, karabiber, mesteki ve iki çay bardağı havlıcan beraber bir kaba konulur. Toz haline getirilerek iyice ezilir. Yeteri kadar bal ilave edilerek macun kıvamına geldikten sonra yenir.

* Sedef hastalığı tedavisi için dört damla ardıç uçucu yağını, iki damla sedir yağ özüyle 1 yemek kaşığı badem ya da zeytinyağı içinde karıştırın. Sedef hastalığı tedavisi için haftada üç kez, kafa derinize bu karışımı sürün ve gece boyunca bir duş başlığıyla örtün. Ertesi sabah kafanızı yıkayın. Uyarı! Gebeyseniz, sedef hastalığı tedavisi için ardıç ya da sedir yağı kullanmayın.

*15-20 yane çekirdekli siyah kuru üzümü, havanda ezdikten sonra yiyin. Eğer şeker hastası iseniz üzümün çekirdeklerini çıkararak, sadece çekirdeklerini ezerek yiyin. Kullanılan siyah üzüm taze olmalıdır. Üzümün taze olduğu çekirdeklerinin buruk tadından anlaşılabilir.

Yorumlar

  • Isa* ça*******
    7 yıl önce
    Oğlum 11 yasinda iki yıldır dirseklerinde tomur tomur bulgur bulgur şeyler çıkıyordu ve kaşınıyordu.Gittiğimiz dokdorların verdiği kremlerle bir süreliğine geçiyordu.Bir ay önce özel hastaneye gittik.Dirseğinden bir parçe aldılar.Gelen sonuça göre sedef olduğunu söylediler.Bir krem ve bir kortizon hapı verdiler.Kremden sonre dirsekleri düzeldi fakat baska.bolumlerinde de bulgur bulgur şekiller cıktı.Araştirmalarima gore sedef hastaliğı değil sanki baska bir deri hastaligi olduğunu dusunuyorum.gercekden sedef mi sedefsene yapmalıyız
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Sedef yıllarca mücadele edilen bir hastalıktır ne yazıkki. kişi tamamen iyleştiğini düşünebilir fakat alevlenme dönemleri vardır. ne zaman nüksedeceği maalesef belli olmuyor. siz şimdi dilerseniz bu linki tıklayın. geniş bilgi almak istersenizde numara bırakabilirsiniz. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp