nefes darlığına bitkisel çözüm ahmet maranki

Nefes Darlığı Bitkisel Tedavi

Dispne; güçlükle nefes almaktır. Genellikle "nefes darlığı" diye tanımlanır. Çeşitli nedenlerden kaynaklanabilecek bu tür güçlük görülür görülmez, bir doktora görünmek ve onun rehberliğinde hareket etmek gerekir.Tedavim altındaki hastaların çoğu için — özellikle aşın kilonun neden olduğu hastalar için (çoğu zaman böyle oluyor) — Hızlı Kilo Ver Rejimi'nin çok yararlı olduğunu gördüm. 
 
Bu, yalnızca aşın kilolu kimseyi hızla zayıflatmakla kalmıyor, dokulardan ve kandan fazla suyun çekilmesine de yardımcı oluyor.Hızlı Kilo Ver Rejimi ile ideal kiloya indikten sonra şahsın daha küçük bir karaciğere, daha küçük bir mideye sahip olmak, kalp çevresindeki yaglann ve ciğerlerden geçen kan dolaşımında azalması gibi avantaj lan oluyor. Bütün bu değişiklikler nefes alma sorununu azaltmaya yardımcı oluyor. Aşın yağa (veya diğer faktörlere) bağlı nefes darlığı çok kötü bir derttir.
 
Fazla kilolu dispne hastalarına şöyle bir yol izlemelerini öneriyorum:
 
• İdeal kilonuza ininceye kadar bu rejimi uygulayın.
 
• Sonra ömrünüzün geri kalan kısmında İnce Kalmak İçin Ye metodunu uygulayın.
 
Bu programı uygulayanlar nefes almak ve daha sağlıklı bir yaşam için mükemmel ve yepyeni bir rahatlık hissi duyarlar. Böyle zorlu ve zahmetli nefes almak şikâyetiyle bir daha pek karşılaşmazlar.

Kür: 6-7 adet kovu kahverengi keçiboynuzu, özellikle koyu kahverengi ve orta boy olanlarından tercih etmelisiniz, nedensi ise açık renk olanların tedaviye katkı oranı daha azdır.

Keçiboynuzlarını önce soğuk su ile durulayın. Daha sonra ufak tanelere ayırın. Bu arada yarım litre suyu kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra ufak tanelere ayırdığınız keçiboynuzlarını kaynayan suya atın. Kısık ateşte 8-9 dakika kadar kaynatarak, soğuması için bırakın. Soğuduktan sonra suyunu cam bir şişeye süzerek doldurun. Fakat önemli bir nokta keçiboynuzu suyunu en fazla 3 gün buzdolabında bekletebilirsiniz.

Kürün Uygulanışı:
Yetişkinlerde her gün sabah kahvaltıda ve akşam yemeğinden önce bir çay bardağı keçiboynuzu küründen tüketin. 5 ila 12 yaş arası çocuklarda ise alerjiye bağlı nefes darlığı yada nefes darlığı mevcutsa, sadece 1 çay bardağı sabah kahvaltısında teketilmelidir.)
Tekrar vurgulanması gereken nokta, her 3 günde bir keçiboynuzu kürünü hazırlamalısınız, çünkü en fazla 3 gün saklayabilirsiniz. 4. Gün yeni kürü hazırlayarak uygulamanız gerekmektedir.

Psikolojik Nefes Darlığı

Hava açlığı denilen bir tür nefes darlığıdır. Bu sorun toplumda daha fazla gençlerde görülmektedir. Bu sorunu yaşayan hastalar derin bir nefesle sorunlarının biteceğini ve rahatlayacağını düşünseler de, nefes almayı başaramazlar. Nefes alma sırasında normal olarak göğüs kafesi kasları kullanılmaz. Farkına bile varmadan, karın şişer ve iner. Karın boşluğuyla göğüs boşluğunu ayıran diyaframın yardımıyla ciğerler temiz havayla dolmaktadır. Gerginlikten kaynaklanan nefes darlığında, bu programlanmış olan nefes alma ve verme sistemi devre dışı kalmaktadır. Bu aşamada kişi göğüs kaslarını kullanarak, nefes alıp vermeye çalışır. Bu nedenle bir süre sonra sırt ve göğüs bölgesinde ağrılar oluşmaya başlar. Hava açlığı olan kişiler, daha önceden olmayan ağrılar için, endişe etmeye başlar. Bu yüzden nefes darlığının arttığı bir döngüye girerler.

Nefes Darlığı Neden Olur

Herkesin arada bir nefesi kesilebilir. Dik bir yokuşu tırmandıktan, hızla bisiklet sürdükten ya da ağır bir fiziksel aktiviteden sonra nefessiz kalmak zaten beklenen ve kontrol edilebilecek bir durumdur. Burada sözünü edeceğimiz nefes darlığı ise, nefes almanın beklenmedik şekilde zor ve rahatsız edici olduğu, durumun kontrolden çıktığı hissi yaşatan nefes kesilmeleridir. Nefes darlığı, nefesin yetmemesi, derin nefes alamama, nefes alıp verirken zorlanma şeklinde tarif edilebilir. Nefes darlığına tıp dilinde ‘dispne‘ denir.

İster durup dururken yaşansın ister her gün meydana gelsin nefes darlığı korkutucu bir deneyimdir. Sebebini anlayamadığı bir şekilde nefesi kesilen bir kişinin bu durumdan dolayı kaygılanması da normaldir. Bazı kişilerin aynı sorunu yaşamamak için nefes darlığı yaşadıktan sonra kimi aktivitelerden kaçınmaya başladıkları olur.

Ancak günlük işler sırasında nefes darlığı yaşanıyor ve hatta buna engel olmak için çeşitli işlerden kaçınılıyor veya daha yavaş hareket etmek gibi önlemler düşünülüyorsa, atılacak en doğru adım bir doktora başvurmaktır.

Efor sarf edilmediği ya da aşırı sıcaktan rahatsız olunmadığı halde, yani neden kaynaklandığı belli olmayacak biçimde nefes darlığı yaşandığında bu genellikle altta yatan bir sağlık sorununa işaret eder. Bir aydan daha uzun süren nefes darlığı şikayeti kronik nefes darlığı sınıfına girer. Kronik nefes darlığı hayat kalitesini büyük oranda düşürebilen ve pek çok kişinin keyif alarak katıldığı aktivitelerden kişileri mahrum eden bir şikayettir.

Nefes Darlığı Tedavisi

Nefes darlığı tedavisi: Nefes darlığı tedavisi için öncelikle nefes darlığının sebepleri belirlenmelidir. Bunun için fiziksel muayene, EKG ve çeşitli testler yapmak gerekebilir. Kesin tanı konulduktan sonra nefes darlığına neden olan hastalık tedavi edilmeye çalışılır.

Astım ya da bronşit gibi hastalıklardan kaynaklanan nefes darlığına karşı bronşları gevşetici ilaçlar verilebilir. Kansızlıktan kaynaklanan nefes darlığı için ise kansızlığın tedavisine çalışılır. Diğer rahatsızlıklar için de uygun tedaviler yapılır.

Bu arada, nefes darlığından şikayet edenlerin sigarayı kesinlikle bırakmaları, ağır yemekleri de terk etmeleri gerekir. Nefes darlığının nedenleri astım, bronşit, kalp hastalıkları, zatürre gibi önemli hastalıklar olabileceği için, nefes darlığının nedeni ve tedavisi için doktora başvurmayı ihmal etmemek gerekir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp