Sakal kıran

Sakal kıran

Sakal kıran, stres kaynaklı saçlarda veya sakallarda meydana gelen dıl dökülmeleri olarak ifade edilir. Sakal kıran ilk başlangıç aşaması madeni para büyüklüğünde bir alanda dökülme olarak başlar ve zamanla bir kaç bölgede oluşamaya başlar. Ufak bir madeni para büyüklüğünde başlayan sakal kıran tedavi edilmediği takdirde sakal kıran alanı büyüyebilir. Sakal kıran sinsi bir hastalık olup, yavaş yavaş ilerleyebildiği gibi birden bire de gelişebilir. Genelde yetişkinlerde görülen sakal kıranın asıl etkeni, at, köpek, sığır gibi hayvanlarda görülen Trichophyton gipseurridur. Sakal kıran iltihaplı bir hastalık olup, bu tür hayvanlarla haşır neşir olan çiftçilerde veya evde evcil hayvan besleyen kişilerde görülebilir. Hijyen koşıullarının yetersiz olduğu yaşam alanları da sakal kırana ortam hazırlamaktadır.

Sakal kıran tedavisi

Sakal kıran tedavisi için doktora gidildiğinde sıcak nemli kompresler, losyon ve ilaç tedavileri tavsiye edilir. davi iyot ve sülfosalisilik asitli pomatlar gibi mantar ilaçları ile de sakal kıran tedavisi bir kaç ay sonra olumlu sonuçlar vermektedir. Stresli yaşam tarzından uzak durmak, dermotologun verdiği losyon, iğne, ilaç,krem gibi tedavi yollarına sadık kalmak, hijyen koşullarına özen göstermek ve sabırlı olmak, sakal kıran tedavisi için öenmli adımlardır. Zira sakal kıran tedavisi bir kaç gün de sonuç verecek bir tedavi süreci değildir. Sakal kıran olan bölgenin eski haline dönme süreci bir kaç ay alacaktır.

Sakal kıran için bitkisel tedavi yöntemi

Sakal kıran tedavisi için bitkisel bir çözüm olarak ufak bir kabın içine 1 tatlı kaşığı ardıç katranı, yarım limonun suyu, 1 tatlı kaşığı vazelini koyup karıştırın. Ardından sakal kıran olan bölgeyesarımsak ikiye kesilip iyice sürülüp ve üzerine hazırlanan karışım sürülür. 2 saat bu şekilde beklenir ve ılık su ile yıkanır. Hergün bir defa bu uygulama sakal kıran olan bölgeye yapılır ve 1 hafta aralıksız devam edilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp