Sara Nöbeti Nedir

Sara Nöbeti Nedir ?Sara hastalığı tedavisi için neler yapılmalı? Sorusuna yanıt olarak sara sara hastalığı tedavisi hakkında faydalanacağınız bilgiler bu makalede yer almaktadır. Bitkisel sara hastalığı tedavisi için aşağıdaki makalemize bir göz atmanızı öneririz...

Hemen hepimiz sokak ve caddelerde, kalabalık ortamlarda veya işyerlerimizde aniden yere düşen, vücudunda yaygın kasılma ve titremeler gözlenen, ağzından tükürük benzeri köpüklü salgılar çıkaran kişiler görmüşüzdür.

Hemen hepimiz sokak ve caddelerde, kalabalık ortamlarda veya işyerlerimizde aniden yere düşen, vücudunda yaygın kasılma ve titremeler gözlenen, ağzından tükürük benzeri köpüklü salgılar çıkaran kişiler görmüşüzdür.

Böyle kişilerin çevresinde biriken insanların konuşmalarından anladığımız kadarıyla, ortada sara nöbeti geçiren birisi vardır.

Gerçekte sara dediğimiz rahatsızlık, tıp diliyle epilepsi adı verilen beyindeki sinir hücrelerinden bir bölümününm diğerleri ile koordineli olarak çalışmayarak kendiliklerinden bir takım uyarılar üretmeleri neticesi meydana gelen bir sinir sistemi hastalığidır.

Epilepsi nöbetleri anında, merkezi sinir sistemindeki koordinasyon bozukluğu nedeniyle bir takım organlar istemsiz olarak fonksiyon gösterirler. kol vebacaklarda kasılmalar, çene kaslarında kasılma gelişebilir.

Buna bağlı olarak kişi dilini ısırabilir, solunuma yardımcı kaslardaki kasılmalar soluk alma vermede düzensizlik yaratır, idrar tutmayı sağlayan kaslarda gevşeme oluştuğu için idrar kaçırma gözükür. bilinç kaybolur ve buna bağlı olarak her türlü bilinçli algı kapanır.

Bu durumdaki bir kişinin karşı karşıya olduğu en büyük tehlike, hava yolunda gelişebilecek bir tıkanma yüzünden solunum durması ve kasılmalar sırsındaki istemsiz kas hareketleri yüzünden vücuttaki hareketli organlarda yaralanmalar meydana gelmesidir.

Nöbet geçiren kişiyi bu tehlikelerden korumak için;

1- Hava yolunu, başı alından geriye bastırarak açık tutmak,
sara nöbeti ve kalp krizinde ilkyardım - şayet çene kaslarındaki kasılma yüzünden çenesi kilitlenip kapanmadıysa ağız çene içerisine sert olmayan bir cisim sokmak, (rulo durumuna getirilmiş kumaş havlu gibi)
3- Başını yere çarpmasını önlenmek için diğer el ile hareketsiz tutmaya çalışmak,
4- Etraftaki kesici delici cisimleri uzaklaştırarak kol ve bacaklarını yaralamasını önlemek lazımdır.

Epilepsi nöbeti başladığı gibi kendiliğinden sonlanır. nöbet sonrası kişi gevşemiş ve bilinci bulanık halde olur. bazı durumlarda uykuya bile kalbilir. nöbet bittikten sonra kişiyi en yakın sağlık kurumuna götürmek veya 112' yi arayarak sağlık ekibinin olay yerine gelmesini sağlamak doğru bir davranıştır.

Bu tür olaylarda, etrafta toplanan insanların nöbet geçiren kişinin ağzına kaşık, anahtarlık, tahta cisimler sokmaya çalışması, soğan koklatması, kişiyi suyla ıslatması, kol ve bacaklarına bastırarak kasılmaları önlemeye çalışması sık rastlanan ama hiçbir yararı olmayan hatalı davranışlardır.

Eğer sinir krizi ise geçirilen rahat nefes alması sağlanıp kalabalıktan uzak tutulamsı gerekır.En guzel yöntem nefes alıp vermesını rahat sağlayan bır kesekağidına nefes alıp vermesı ıle sakınleşır

Bu tür yaklaşımları önlenmek bile nöbet geçiren kişiye daha fazla yarar sağlayacaktır

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp