Vazomotor Rinit Nedir?

Vazomotor Rinit Nedir?

Saman nezlesini andıran, fakat yalnız yazın değil, kış mevsiminde de görülen bir durumdur. Ayrıca, göz kızarması görülmez. Belirtileri, burun mukozasının devamlı konjestiyonu (aşırı kanlanması), hapşırma, burundan sulu bir akıntının gelmesi ve burun tıkanıklığıdır. Hastada, ayrıca, burun polipleri ya da sinüzit de görülebilir. Hiç bir etkileyen madde bilinmemektedir. Bu durumun, çeşitli uyanlara cevap niteliği taşıdığı düşünülmektedir.
 
 Tedavide, antihistaminikler, efedrin ve burun damlaları kullanılır. Bazen, sinüs enfeksiyonlarının da tedavisi gerekir. Burun içindeki alt konka kemiğinin koterizasyonu denenmiştir, fakat en uygun tedavinin, yerel kortizon uygulanması olduğu söylenmektedir. Poliplerin, cerrahî yoldan çıkartılması, burun tıkanıklığım düzeltebilir.
Yıl boyu süren alerjik rinite çok benzeyen bulguları vardır. Ancak tekrarlayan ataklar şeklinde seyreder.

Astım, burunda kızarıklık, yüzde şişliğe neden olabilir. Burun içi mukozası soluk morumsu renktedir. Aşırı su gibi akıntı vardır ve burun içi etleri şiş olduğundan burun tıkanıktır. Çevre ısı ya da nem değişikliği, alkol, toz, duman, stres, anksiyete, endokrin bozukluklar, ilaçlar ve bazı burun damlalarının uzun süre kullanımı vazomotor rinite neden olabilirler. Etki mekanizması burun mukozasındaki kan damarlarının sinirsel refleks bozukluğudur. Alerji testleri negatiftir. Tedavisinde irritan faktörlerin mümkün olduğu kadar ortamdan uzaklaştırılması varsa altta yatan nedenin düzeltilmesi önem taşır. İlaç ve cerrahi tedavi yöntemleri mevcut olmakla birlikte hastalık tedaviye uzun süre direnç gösterebilir.

Vazomotor rinit burun tıkanıklığı, frontal baş ağrısı, burun akıntısı, hapşırma ve boğaz ağrısı gibi belirtilere neden olur.Vazomotor rinit (VMR) ya da idiyopatik non-allerjik rinit olarak tanımlanan rahatsızlığın kalıcı bitkisel çözümü mümkün olabilir.

Rinit ve nazal mukozanın iltihabı olarak tanımlanan vazomotor rinit olan burun tıkanıklığı, burun akıntısı (rinore), hapşırma, ve (kaşıntı) kaşıntı ile karakterizedir. Vazomotor rinit nedeni yıllardır tanınmasına rağmen belirsiz kalır. Kan damarlarının kronik şişmesi ve burun tıkanıklığına sebep olur. Kan Damarlarında Büzülme Ve Genişleme Hareketleri uygun zaman ve şartlarda değilse ciddi sıkıntılara sebep olur.

Vazomotor Rinit Tedavisi


Vazomotor rinit tedavisi nedir? Sorusuna yanıt olarak vazomotor rinit tedavisi için şifalı bitkiler ve vazomotor rinit tedavisi hakkında faydalanacağınız bilgiler bu makalede yer almaktadır.

Vazomotor Rinit Tedavisi İçin Bitkisel Çözüm


Okaliptüs yağı yoğun hava yollarını açan güçlü, uçucu yağdır. Bu yağ faydalıdır. Fakat kalıcı tedavi için kişiye özel tedavi gereklidir. Kişiye uygun ayarlama hekim nezaretinde yapılmalıdır.
Vazomotor rinit burun zarı enflamasyonudur.
Vazomotor rinit rahatsızlıklara ve çok hayal kırıklığına ve huzursuzluğa yol açabilir. Bu durumun bitkisel tedavisi mümkündür. Çoğu kişilerin bu tür kronik sorunları olduğu bilinmektedir. Bu tür bir tedavide kişide var olan bütün rahatsızlıklar belirlenmelidir. Bu tür bir bitkisel tedavi tasarımında kişinin memnuniyeti ilk günlerden başlamalıdır.

Nazal mukoza çok önemli kompleks vazifeler icra eder. Bu vazifeler nemlendirme, filtreleme, koruma ve ısı ayarlaması gibi burnun birçok fonksiyonundan sorumlu bir yapıdır.

Burun tıkanıklığı beyinin yetersiz oksijen almasına sebep olur.

Frontal lob beynin ön, alın bölümüdür. Beynin en büyük lobudur. Önemli işlevleri konsantrasyon, soyut düşünme, hafıza ve motor fonksiyon vardır. Bu alanı etkilenen bir kişide aynı zamanda, yargı, kişilik ve engellemelerle vazifeli olduğu için zaafiyet görülür. Yeterli oksijene her zaman ulaşmalıdır. Beynin diğer loblarıda burun tıkanıklıklarından çabuk yorulur.
Rinit nedenleri genel olarak 3 başlık altında kategorize edilebilir:

1.Allerjik Rinit
•Mevsim - Saman Nezlesi
•Ev tozu akarlarına bağlı
•Kalıcı (daimi) gibi
2.Soğuk) Enfeksiyon Rinit (misal ortak. Çocuklar, okulda ya da gündüz bakım merkezlerinde, özellikle küçük çocuklar, 6-12 yaş arası soğuk algınlığı, her yıl olabilir. Viral enfeksiyonlar kendini genellikle son 10-70 arasında kapmış olabilir.
3.Allerjik olmayan (Non-alerjik) Rinitler

Akut(hızlı etkili başlangıç ile) gelişen viral ya da bakteriyel nazal mukoza enfeksiyonlardır. "Vaso" ve anlamı kan damarları "motor" damar kan doku ve gelir burun için sinirler, innervates. Bu bazen idiyopatik olmayan allerjik rinit olarak adlandırılır. Bu nüfusun% 10'a kadar non-allerjik rinit muzdarip olduğu tahmin edilmektedir. Karışık Alerjik ve Non-alerjik rinit muhtemelen vakaların çoğunluğu oluşturmaktadır. Allerjen kaçınma, sadece alt-optimal iyileştirmeler sağlayacak önlemleri tanımak için önemli bir kategoridir. Karışık Alerjik ve Vazomotor muhtemelen vakaların çoğunluğu oluşturmaktadır. Bu allerjen kaçınma önlemleri ile yalnızca alt-optimal iyileştirmeler verecek gibi, tanımak için önemli bir kategoridir.

Bitkisel Tedavi Yaklaşım
Vazomotor rinit alerjik rinitden daha farklı bir durumdur. Vazomotor rinit için tedavi ancak tamamen farklı. Hasta alerjik bir reaksiyon yaşamıyorsa belirtilerin aynı tip, ama vazomotor rinit olanlarda görülebilir. Bu nedenle, tedavi farklı bir şekilde yaklaşılmaktadır. Tıbbi tedaviler için tercih edebilirsiniz, şayet cevap alamadıysanız bitkisel alternatif tedaviler mümkündür ancak bu ürünler eğer kesin çözümler sunulabilse de tarımı yapılamadığından yılda 5-10 kişiye hizmet verilebilecek kadar az bulunabilen bitkisel hammaddeler bulunabilir. Bu tür bir endüstrinin gelişmesi için devlet desteği gereklidir. Bu ise bitki özelliklerini iyi bilen ve insan fizyolojisini iyi bilen bir tasarımcı tarafından kişiye göre üretilebilir.

Vazomotor riniti olan bireyler genişleyen kan damarları sebebi ile burun sinir arzında bir dengesizlik oluşur. Kronik şişme nedeniyle vazomotor riniti olan kişilerde, solunum güçlüğü oluşur. Tekrarlayan sulu burun akıntısı akıntıları gözlenir, ya da hiç akıntı olabilir. Kronik şişme sebebiyle, normal drenaj engellenmiş olması nedeniyle tekrarlayan sinüs veya kulak enfeksiyonlarına yol açabilir. Bazı bireyler de gözleri yanma şiketleri belirir. Bitkisel tedavi mantığında kronik şişme ve enfeksiyonlar bertaraf edileceğinden sinüs iltihapları varsa ve kulak enfeksiyonları orta kulak ve iç kulakta dahi olsa burundan ilk 3 günde akmaya başlar. Birey ilk günlerde rahat nefes almaya başlar.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp