Ekinezya Solgar

Ekinezya Solgar : ‘Koni çiçeği‘, ‘kirpiotu‘ isimleriyle de bilinen Ekinazya türleri, Kuzey Amerika‘nın endemik bitkileridir. Ekinezya Solgar başlıklı makalemiz aşağıda yer almaktadır.

Ekinezya, uzun yıllardır soğuk algınlığı, enfeksiyon tedavisinde kullanılmakta ve pek çok uzman tarafından kullanımı önerilmektedir. Amerikada ve Avrupada en popüler olan takviye ürünlerinden birisi olduğu kaydedilmiştir.

Ekinezya Kullanımı


Pek çok kişi, ekinezyayı bağışıklık sistemine destek olmak için kullanmaktadır. Çalışmalardan ise karmaşık sonuçlar elde edilmiştir.

Yakın zamanda, ekinezyanın soğuk algınlığını önlemediği ancak tedavi ettiği ortaya çıkmıştır. Bazı çalışmalar ise, -çoğu küçük çalışmalardır- Ekinezya tüketimi soğuk algınlığının süresini azaltmakta, belirtilerin hafif atlatılmasını sağlamaktadır. Ancak, büyük klinik deneylerde etkilerin bu kadar da kuvvetli olamayabileceği üzerinde durulmuştur.

Bazı bulguların değişiyor olması, ekinezyanın pek çok farklı türünün bulunması yüzünden olabilir. Soğuk algınlığı ile en kaliteli savaşı veren Ekinezya türü, Ekinezya Purpurea olarak bildirilmiştir.

Ekinezyanın ağız yoluyla tüketimi yanı sıra mantar-karşıtı (anti-fungal) merhemin de kullanılması vajinal enfeksiyonların gelişimini de engellemektedir. Bazı çalışmalar ekinezyanın nezle belirtilerini azalttığını bildirse de bu kanıtların henüz çok net olduğu söylenemez.

Ekinezyanın herpes tedavisinde etkili olmadığı kanıtlanırken, diğer faydaları ise henüz bilinmemektedir.

Ekinezyanın Dozu Ve Kullanım Talimatı

Ekinezya kullanımı için standart bir doz yoktur. Bu sizin kullanma biçiminize bağlıdır. Ekinezyanın en etkili kullanım biçiminin belirtiler başlar başlamaz olduğu ve o günden itibaren 7-10 gün arasında alınması gerekliliğidir.

Ekinezyanın Gıda Kaynakları

Ekinezyanın kendisi bir bitki olduğu için onun başlı başına bir gıda kaynağı olduğu söylenebilir.

Ekinezya Destek Bilgisi

Ekinezya, kapsül, hap, ekstrakt, çay, merhem gibi pek çok şekilde kullanılmaktadır.

Ekinezya Uyarıları

Yan etkileri: Normal dozda Ekinezya alındığında birtakım yan etkiler gözlenebilir. Bazı kişiler, bunu mide ekşimesi, baş ve boğaz ağrısı ya da deri döküntüsü ve kızarıklık olarak bildirmişlerdir. Söz konusu etkiler nadir görülmektedir.

Riskler: Ekinezya alerjik reaksiyona yol açabilir, bazıları da ciddi olmaktadır. Eğer astım sorununuz varsa ya da bitki ve çiçeklere karşı kesinleşmiş alerjiniz varsa -krizantem, papatya v.b- Ekinezya kullanımı sizin için tehlikelidir. Ekinezyayı enjeksiyonla almak da tehlikelidir. Ekinezya bir bitki de olsa, kullanılmadan önce doktora ve uzmana danışılmalıdır. Eğer, otoimün bir hastalığınız -luğus gibi- varsa, ya da artrik, MS ve HIV'niz varsa Ekinezya kullanmayınız.

Etkileşim: Eğer düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız -bilhassa bağışıklık sistemini baskılandıran bir ilaç- Ekinezya almadan önce doktorunuzla görüşünüz. Karaciğer sorunu olan kişilerde ve Tylenol türevi kuvvetli ağrı kesici kullananlarda da Ekinezya alımı problem olabilir. Antidepresan, kan inceltici, sedatifler ve diğer hapları Ekinezya ile almak zararlıdır.

Doktor onaylamadığı sürece; çocuklar, hamileler ve emzikliler Ekinezya almamalı.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp