Meşe Mazısı Kullanım Şekli

Meşe Mazısı Kullanım Şekli :

Meşe Mazısı , tanen açısından son derece zengin, toz halinde kullanıldığında, ağız yaralarına ve açık yaralarına karşı son derece faydalıdır. Kebabe, aslen Hindistan eriği olarak bilinen kebabe, ağız yaralarına ve sestellerine fayda sağlar.

Mazı yada meşe ağacı odununun külleri bir tencere içerisine konulur ve su ilave eldir.

Pekmez kıvamı haline getirilerek iyice kaynatılır. Daha sonra ılıtılarak bir su bardağı içilir.

Geri kalan kısmı vücudumuzun tamamına krem sürer gibi sürülür.Vücuttaki zehir deri ve dışkı yoluyla dışarı atılır.

Damarları büzücü(daraltıcı), iltihapları önleyici, antiseptik, kanamayı önleyici ve ağrı kesici, özelliklere sahiptir.

Araştırmalara göre; başta meşe kabuğundan elde edilen çay, merhem ve de kremi başta kaşıntılı, kabarcıklı, sulu veya kepekli egzama hastalıklarına karşı hem dahi hem de haricen kullanılır. Bebeklerdeki sargılar veya hazır bezlerden dolayı ortaya çıkan kızarık, kaşıntılı veya kabarcıklı olan deri rahatsızlıklarına, doğumdan sonra loğusalıktaki iç kanama ve ağrılara karşı kullanılır.

Komisyon E’nin 01.02.1990 tarihinde 22a nolu monografisine göre menekşe kabuğu haricen iltihaplı deri hastalıkları, dahilen akut ishal, ağız, yutak, cinsel organların ve makatın civarındaki hafif iltihaplı deri hastalıklarına karşı kullan.

Halk arasında; göz, ağız içi, diş etleri, gırtlak, bademcik, rahim, cinsel organların ve makatın civarındaki cildin iltihaplanması, ishal, karaciğer ve dalak şişmesi ve husye (haya) şişmesine karşı kullanılır. Haricen kompresi veya lapası veya sargısı kaşıntılı, kabarcıklı ve kepekli egzama, yara, yanık ve beze şişmesine karşı kullanılır.

Meşe Mazısı Çayı: İki kahve kaşığı ince kıyılmış, kurutulmuş meşe kabuğundan demliğe konur ve üzerine 300-400ml kaynar su ilave edilir ve bu dem 3-5 dakika kaynatıldıktan sonra soğutulur ve sonra süzülerek içilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp