Sığır Kuyruğu Faydaları İbrahim Saraçoğlu

Sığır Kuyruğu Faydaları İbrahim Saraçoğlu Sığır Kuyruğu Yine Öksürükotu Gibi, Dölyatağı (Rahim) Kanamalarında Da Etkili Bir İyileştirme Gücüne Sahip Olduğunu Belirtmektedir. Hiç Bir Yan Etkisi Bulunmamaktadır. Aşağıdaki Makalemizde Detaylı Bilgi Verilmiştir.

Sığırkuyruğu birinci yılını çiçeksiz geçirir. İkinci yılının yaz ortasından başlayarak, sonbahara kadar, gövdenin ucunda başaklar oluşturan parlak sarı renkli çiçekler açar. Bu çiçekler olgunlaşınca içinde tohumlarını taşıyan iki gözlü kapsülü olan meyvelere dönüşür. Güneşli; soğuktan ve rüzgârdan korunmalı yerleri seven sığırkuyruğu bitkisi, suyu iyi akıntılı olmak koşuluyla bitek olmayan topraklarda bile yetişir. Döktüğü tohumlarıyla çoğalır.

Sığırkuyruğunun yaprak ve çiçekleri, yapışkan bitki sıvısı, saponinler, uçucu yağ ve verbaskosit adı verilen flavonitler ile glikozitleri içerir. Bol miktarda nektar içeren çiçekleri, bal arılarını bitkiye çeker.

Çiçekleri müsilaj, uçucu yağ ve glikozitler taşır.
Balgam söktürücü ve göğüs yumuşatıcı olarak kullanılır.
Bazı sığır kuyruğu türlerinin tohumları saponin taşıdıklarından dolayı balıklar için zehirli olup, balık avlamada kullanılır.
Bitkinin yaprakları da terletici, balgam söktürücü, idrar arttırıcı ve kabız edici olarak kullanılır. Basur için de kullanılır.

Uyarılar: Sığır Kuyruğunun bilinen bir yan etkisi yoktur. Gebelik sürecinde kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp