Sinameki Faydaları Ve Zararları

Sinameki Faydaları Ve Zararları :

Faydaları
Midede ülsere sebep olan bakterilerin üremesine engel olmakta ve ayrıca idrar yollarındaki bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı da kesin bir bitkisel çözüm sunmaktadır.
- Kalbi kuvvetlendirir.
- Evhamı, vesveseyi giderip, ruh halini sakinleştirir.
- Adale kasılmasını giderir.
- Kabızlığa iyi gelir.
- Eklem ağrılarına faydalıdır.
- Derideki kaşıntıyı, uyuz ve sivilce gibi cilt hastalıklarını gideririr.
- Gut hastalığı için faydalıdır.
- Safrayı izale eder,
- Kanı temizler.
- Saç dökülmesini Saç dökülmesine karşı suyunu saçlara sürmelidir.
- Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur.
- Damarları açar.
- Sinirleri gevşetici özelliği ile sakinleştirir ve ağrıları hafifletir.
- Bağırsaklardan su emilimini engelleyerek sulu ve yumuşak dışkılamayı sağlayan, çok etkili bir müshil olan sinameki idrar söktürür ve kabızlığı giderir.

Zararları
Aşırı kullanımda sinameki elbette yan etkiler ve zararlara neden olabilir. Sinameki çayını yersiz ve bilinçsiz biçimde tüketirsek bağırsak mukozası tahriş olabilir ve bağırsak tembelliği sorunu baş gösterebilir. Ayrıca Kolit ve spastik kabızlık ve Irritabıl Bağırsak Sendromu şikayeti olan kişiler sinameki çayını veya meyvesini preparatlarını kullanmamalıdır. Bir takım oral yolla alınan ilaçların kana karışmasına müshil etkisi nedeniyle engel olduğu için ilaç tedavisi olan kişilerde kullanılmaması gerekir. Ayrıca müshil edici etkisi nedeniyle, potasyum, kalsiyum, çinko ve fosfor, vitaminler gibi değerli besinlerin bağırsaklar tarafından emilimini engeller. Kansızlık ve diğer şikayeti olan kişiler sinameki kullanmamalıdır. Adet Söktürücü bitki olan sinameki, hamilelerde düşüğe sebep olabilir. Sinameki bu güçlü etkileri nedeniyle genelde 5 i bir yerde çayında olduğu gibi zayıflama çaylarına az miktarda karıştırılarak kullanılır. Bu nedenle yukarıdaki sorunlardan muzdaripseniz kullanacağınız bitkisel zayıflama çayının içerisinde sinameki olup olmadığını denetlemeniz gerekir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp