Zeytin Yaprağı Tütsüsü

Zeytin Yaprağı Tütsüsü :

Dini törenlerde etrafın güzel kokmasını sağlamak ve ilaç yapmak amacıyla yakılan kokulu maddedir. Eskiden özellikle sara ve diğer sinir hastalıklarının tedavisinde kullanılan tütsü daha çok okunup hayvan kemiklerinin, yılan gömleğinin yakılmasıyla yapılırdı.

Kurutulmuş otlar, ağaç kabukları (özellikle günlük ve ardıç ağacından elde edilen), kökler, mantar, yosun gibi bitki kalıntıları da tütsü yapmada kullanılır ve zeytin yaprağı özü de içerir. Evlerimizi ve iş yerlerimizi hatta sokakları kaplayan bu birbirinden eşsiz egzotik kokular yaşamımıza ayrı bir renk ve huzur katmaktadır. Bu gizemi doya doya solumak ve bu büyülü dünyayı yaşadığınız yer yapmak çok basit.

Doğal reçine ve çiçek özleri, zeytin yaprağı özü,bitki uçucu yağları ve diğer organik maddelerle karıştırıldıkları fıçılara yüklenir. Çubuk, koni ve sarmal tütsüler daha sonra eşit olarak kesilir ve tahta formlarında kurumak üzere düzenli ve özenli bir şekilde bırakılırlar. Buradan sonra içeriye doğru oranda hava ve ışık alınmasını sağlayan ahşap kepenkler ve pencereler yardımıyla nem ve ısılarının kontrol edildiği geniş bir odaya alınırlar. Tütsüler sertleşene kadar fabrikada birkaç gün daha kalırlar ve en sonunda bir araya toplanır, paketlenir, departman mağazaları, koku butikleri ve tütsü mağazalarına götürülmek üzere gemilere yüklenirler.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp