Anjin Nedir Tedavisi Var Mı?

Anjin Nedir Tedavisi Var Mı? : Kızarıklık, boğaz ve bademciklerin şişliği ve yutkunma zorluğu ve ağrılı yutkunma ile başlar. Ateşlenme ve fazla halsizlik olur. Hastalık bademciklerin ülserleşmesi ile bitebilir.Harici olarak boğaza ve boyuna Nane yağı uygulamak Anjin için hiç başarısız olmayan bir yöntemdir.Anjin için iyi olduğunu bildiğim bir tarif gönderiyorum. Şerbetçiotunu Sirke içinde bir kaç dakika yavaş yavaş kaynatın ve sıvıyı süzün, Şekerle tatlandırın ve çocuğa veya hastaya düzenli olarak küçük miktarlarda ta ki iyileşene kadar verin.

Anjin - 120''''''''şer gr Şerbetçiotu ile Süsen Kökü alın ve bir litre suda sıvı yarı yarıya azalana kadar kaynatın. Süzün ve Balla tatlandırın. Her saat başı gargara olarak kullanın. Bu ilacın, hastanın ancak fısıltı ile konuşabildiği durumlarda 2 saatten az bir sürede rahatlama verdiği bilinir.Anjin İçin - Yaşlı bir kadın amcama Dul Avrat Otu Kökü çayını yapıp bununla sık sık gargara yapmasını ve yutmasını söyledi. Bu onu iyileştirdi.

Anjin için bir tarif, Cadı Fındığı özünü kullanın. Boğazınızı bu özle yıkayın ve yatmadan önce bununla gargara yapın. Anjin hastası olan herkes tıraş olurken bu özü kullanmalı. Bundan sonra şikâyetleri kalmayacaktır. Bunu deneyene kadar her kış anjin olurdum.

Tonsillalar;

lenf dokuları olup boğazın her iki yanında yer alırlar. Görevleri; İmmün sisteme yardımcı olmaktır.Ağız yoluyla gelen mikroorganizmaları kendi üzerlerinde tutarak ve onlara karşı antikor geliştirerek gerçekleştirirler. Bu görev, immün sistem gelişimine kadar (5-6 yaş) sürer.

ETYOLOJİ:

Daha çok Beta Hemolitik streptokoklar etkendir. Bazen Epistein-Barr virüsü etkendir.Çocuklarda daha sık görülür. 3 yıl üst üste üç defa Anjin,iki yıl üst üste 5 defa anjin,7 ve daha fazla anjin kronik anjindir.Kronik Anjinde Tonsillalar cerrahi olarak alınmalıdır.

ANJİNDE; BELİRTİ VE BULGULAR:

Yutmada güçlük ve ağrı, ani ateş, Boğaz ağrısı, dil paslıdır, bulantı kusma, iştahsızlık, ağızda kötü koku vardır.Kol ve bacaklarda ağrı, öksürük, ses kısıklığı, burun akıntısı. Bademcikler üzerinde apse, iltihaplı akıntı ve küçük kanama odakları görülür,çene altı lenf bezlerinde ağrı

TANI: Boğaz kültürü

KOMPLİKASYONLAR: Orta kulak iltihabı, nefrit, kalp ve eklem romatizması,kronik anjin.

TEDAVİ: Bulaşmaya engel olmak . Antibiyotik ve penisilin, ilave olarak kortizon kullanılabilir. Apselerin boşaltılması gerekir.Antiseptikli gargara ve spreyler kullanılır.Ilık ve bol sıvı içecekler, yumuşak ve sıvı gıdalar alınır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp