Azospermi Bitkisel Tedavi

Azospermi Bitkisel Tedavi

Azospermide oldukça faydalı olan bitkisel formüle gelince;

Çakşır otu : 2 metreye kadar uzayabilen, sarı renkte çiçekler açan otsu bir bitkidir. İçerisinde tanen, reçine, nişasta, alkaloit, saponin ve uçucu yağ bulunur. Etkili bir afrodizyak olan bu bitki, cinsel gücü ve isteği arttırıcı özelliklerinden dolayı cinsel isteksizlik tedavisi için faydalı olabilir. Aynı zamanda sperm sayısını ve hareketliliğini de arttırıcı etkilere sahiptir. Sürekli bu otu yiyen büyükbaş hayvanların yavru sayılarında ciddi artış olmuş ve yapılan araştırmalar sonucunda sperm yapımı için gerekli maddelerin çakşır otunda bol miktarda olduğu saptanmıştır.

1. Formül : Çakşır Otu kökünü kurutup toz haline getirdikten sonra saf bal ile macun yapın. Yaklaşık 500 gram bala 1 avuç içi ceviz (bol miktarda arginin içerir) ezerek karıştırın. Bu balı her sabah aç karnına 1 yemek kaşığı tüketin. En az 2 ay devam edin.

2. Formül : 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı çakşır kökü olacak şekilde hazırlanan çayıda içilebilirsiniz.
Keçiboynuzu : Spermlerin baş kısmında akrozom adı verilen bir kesecik vardır ve burada çok sayıda değişik enzimler bulunur. Sperm, yumurtaya temas ettiğinde, akrozom içerisindeki enzimler yumurtanın zarını parçalar ve sperm yumurtanın içerisine girer ve gebelik sağlanır. İşte yumurta zarı ile temas eden sperm-akrozomunun enzimleri yeterli aktiviteye sahip değilse yumurtanın zarını parçalayamazlar. Yumurtanın döllenmeside mümkün olmaz.

Keçiboynuzu spermin baş kısmında bulunan akrozom içeriğindeki enzimlerin aktivitesini yükselterek yumurta zarının parçalanmasına imkan sağlar. Keçiboynuzu kürü, düşük seviyede olan (1-9 milyon/ml) spermlerin hem hareketini hem de sayısını yükseltir. Bir taraftan az sayıdaki hareketli sperm sayısını yükseltmekte diğer taraftan da mevcut hareketli spermlere daha fazla hareketlilik kazandırmaktadır.

Kalsiyum açısından zengin olan keçiboynuzunu içerisinde bulunan E-vitamini sayesinde öksürük, kansızlık, grip ve kemik erimesi gibi sorunlarada her yönden iyi gelmektedir.

Yüksek derece de mineral ve şeker içeren bu ürün, vitamin çeşidi olan A, B, B2, B3 ve D gibi vitaminleri de içerisinde barındırır. Bu nedenle keçiboynuzu kürüyle ayrıca akciğer kanseri gibi kanserlerden korunma ve vücud direncinin artırılması gibi ekstra faydalar da sağlamış olursunuz.

3. Formül : Taze keçiboynuzu pekmezi alın. Bu pekmezin tadı da fena değildir. Bu pekmezin içine (ortalama 300 gram pekmeze 1 çay kaşığı çörek otu ve 20 ml çakşır suyu) ekleyin. Bu pekmezi her sabah aç karnına 1 yemek kaşığı olacak şekilde yeyin. Ayrıca her akşam taze keçiboynuzundan 2 adette direkt olarak tüketin. Bu diyete en az 2 ay devam edin.

Azospermi Tedavisi

Azospermi meni örneğinde hiç sperm olmaması olarak tanımlanır. Azospermi tıkanıklığa bağlı olan ve olmayan olmak üzere iki grupta incelenir. Tıkanıklığa bağlı azospermi doğuştan sperm kanallarının bir bölümünün eksikliği, genital enfeksiyonlar ve cerrahi girişimler sonrası oluşur. Tıkanıklığa bağlı olmayan azospemiler ise genetik bozukluklar, testislerin doğuştan yukarıda kanallarda kalması ve testis torsiyonu gibi nedenlere bağlı olarak gelişebilir. Tıkanıklığa bağlı olanların tedavisinde sperm kanalların açılması için cerrahi girişimler denenebilir. Tıkanıklığa bağlı olmayanlarda ise tek tedavi yöntemi cerrahi yolla sperm elde edilmesi ve mikroenjeksiyon uygulanması. Tıkanıklığa bağlı olan hastalarda başarı şansı düşük olsa da cerrahi yolla elde edilen spermlerle aşılama veya normal tüp bebek uygulaması yapılabilir. Bu hastalarda bundan sonrası için yapılması gerekenler testis muayenesi, hormon tetkikleri, ultrasonografi ve tüp bebek uygulaması öncesi bazı genetik testlerdir. 

Azospermi belirtileri nelerdir?

Azospermi belirti veren bir kısırlık nedeni değildir. Meni normal olarak izlenir. Ancak sperm analizi ile tanı konulabilir.

Erkeklerde sperm üretimi problemleri

Testislerin kendi yapısındaki fonksiyona bağlı sperm üretimi gerçekleşemez. Sperm üretiminin gerçekleşmesi için testislerde uygun dokuların var olması ve sperm üretimini gerçekleştirmek için uygun hormonların salgılanması şarttır. Sperm üretiminde problem oluşmasının nedenleri

Hormon düzeyinde dengesizlikler ya da Cushing Sendromu tarzı hastalıklardan dolayı da azospermi vakaları ortaya çıkabilir.
  • Kemoterapi ve ışın tedavisi sonucu
  • Kromozon hastalıklar
  • Madde bağımlılığı ve alkol
Vasküler sarsıntı: testis ya da testis damarlarına dışarıdan alınan darbelerazospermiye nedeni olabilir. Aynı zamanda testiste bulunan damarlarda varisleşmesi yani varikosel hastalığı da azospermiye yol açabilir. varikosel testislerde ısının artmasına yol açarak hücrelerin oksijen dengesini bozar ve böbrek üstü bezlerinde zararlı maddelerin birikimine neden olur. Bu durum da sperm bozukluklarının meydana gelmesini kolaylaştırır.

Tıkanıklık nedeni ile oluşan azosperm


Testislerde üretimi gerçekleşen spermler üretra adı verilen idrar kanallarına ulaşamaz. İdrar kanallarında oluşan herhangi bir tıkanıklık spermin dışarı çıkışına engel olur. Bu durumun nedenleri

Enfeksiyonlar: özellikle cinsel birliktelik ile geçiş yapan bazı enfeksiyon hastalıkları (bel soğukluğu ve klamidya)kanalların tıkanmasına sebep olur.

Doğuştan kaynaklanan problemler: bazı erkeklerde doğuştan bu kanallar bulunmaz. Bu gibi durumlarda genetik tanı için bazı testlerinde yapılması uygun görülür.

Vazektomi: spermlerin taşınmış olduğu kanalların bağlanmasına verilen addır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp