Böbrek Ağrısı İçin İlaç

Böbrek Ağrısı İçin İlaç :

Böbrekler, vücudumuzun filtreleridir. Böbrekte yaklaşık olarak 1 ile 3 milyon arasında "nefron" adı verilen süzme üniteleri yer almaktadır. Sağ ve solda olmak üzere, bel hizasında ya da karnın arka tarafında bulunan fasulye biçiminde olan iki tane organımızdır. Boyu 10cm kadar olan ve ağırlığı 100-150 gram böbrekler, vücutta oluşan veya dışarıdan vücudumuza giren vücut için toksik mahiyetteki maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Bunun dışında böbreklerin diğer görevleri, kanın asit- baz ve elektrolit dengesini sağlar. İlaveten hormon ve şeker metabolizmasına da destek olmaktadır.

Böbrek Ağrıları Nerede Başlar?

Böbrek ağrıları genelde bel hizasında hissedilir. Ağrılar bazen hafif veya sancılar şeklinde devam eder. Bazen de böbreklerden karın ortalarına hatta kasıklara kadar gidebilir. Böbrek ağrıları, hastanın pozisyon değiştirmesi ile artmaz veya azalmaz.

Böbrek Ağrılarının Nedenleri

Böbrek ağrılarını tek bir nedene bağlamak doğru değildir. Böbrek ağrılarının çeşitli nedenleri olabilir. Böbrek ağrılarındaki olası sebepler şunlardır;

Böbrek taşları: İdrardaki bazı maddelerin böbrekte ya da idrar yollarında çökmesi sonucu taş meydana gelir. Böbreklerde ağrı ve idrarda kan ile kendini belli eder. Ağrı kaburganın altında biraz arkadadır. Bulantı, kusma ve ateş görülür.

Piyelonefrit: Ateş, böbrek ağrısı ve idrarın iltihaplı gelmesi piyelonefritin başta gelen belirtileridir.

Böbreklerden idrar akışının düzensizliği ya da böbreklerden idrar torbasına giden kanallarda(üreter) taş, ur veya kan pıhtısı olması böbrek ağrılarına neden olur.

Böbrek apsesi(böbrek ara dokusunun irinli iltihabı): Akut ve kronik olmak üzere iki tipi bulunmaktadır. Her iki durumda da ateşin yükselmesine, bulantı ve kusmaya, sırt ve bel kısmında ağrılara neden olur. Akut nefritin kronikleşmeden tedavi edilmesi gerekir. Geç kalınan tedavi organın alınmasına neden olabilir.

İdrar kanallarının iltihaplanması(Üretrit): İdrar torbasını dışarıya bağlayan kanalın iltihaplanmasıdır. Genellikle, cinsel yolla bulaşırlar.

Böbrek (uru = tümörü)kanseri: Böbrek ve kasıkta ağrı, böbrekte şişlik, kanlı idrar ve ateşle kendini belli eder.

Böbrek büyümesi(hidronefroz): Böbrek boşluğunda idrarın birikmesi böbreğin şişmesi ya da büyümesine neden olur. Bu durum kişide, künt bel ağrısı olarak hissedilir.

Böbreklere Bakım Nasıl Yapılır?

Böbreklerin mazotu "su"dur. Vücudu, böbrekleri susuz bırakmamak gerekir. Günde 2 ile 2,5 litre arası su içmeye çalışınız. Hangi mevsim olursa olsun ayaklarınızı sıcak tutmalısınız. Öte taraftan eğer böbrek taşınız varsa, taze limondan elde edilmiş limonata taş oluşumuna engel olur. Diğer yandan ise böbrek ağrılarını giderir.

Böbrek taşlarını, aynı zamanda şifalı sularla da tedavi edebilirsiniz. Örnek olarak Van- Merkeze yakın uzaklıkta (Özalp İlçesi ve Köşe başı Köyü(Faruk suyu) olmak üzere iki tane)bulunan şifalı sular da iyi gelmektedir. Birçok kişi, bu suyu böbrek taşlarının tedavisinde kullandıklarını ve şikyetlerinin azaldığını ifade etmektedirler. Böbreklerinizin olduğu bölgelere sıcak su torbaları uygulamakta her zaman faydalıdır. Böbreklere basit bitkisel bakım kürü ise şu şekildedir:

Mısır püskülü kurutularak, suda haşlanır. Haşlanarak elde edilen su tatlandırılmadan sabahleyin, kahvaltı öncesi bir bardak içilir.

Çoban kesesi, dilimlenmiş turp ve arpa ile beraber suda haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülen bitki suyu karışımı soğutulur. Kahvaltı öncesi bir bardak içilir.

Sarı sedef otu, sıcak suda demlenir. Elde edilen dem şeker katılmadan yemek öncesi bir bardak içilir.

Ayrık otu sıcak suda demlenir. Elde edilen dem yemeklerden önce tatlandırılmadan bir bardak içilir.

Taze fasulyenin taneleri çıkarılır. Kalan kısım suda bir saat kaynatılır. Elde edilen süzüntü tatlandırılmadan günde bir çay bardağı içilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp