ahmet maranki bağırsak tembelliği

Bağırsak Tembelliği 2 :

Ayrıntılı bir muayene ile belirli bir hastalık kaynağının bulunamadığı, şikayetlerin devam ettiği bir rahatsızlıktır (çalan irritabile, irritable Bowel syndrome, colica mucosa, colitis spastica). Son 12 ayda 12 hafta süresince karın ağrısı varsa, gaz, dolgunluk hissi şikâyetleri varsa, değişimli olarak isal veya kabızlık görülüyorsa bağırsak tembelliği var denir.

Vücudun bağırsaklardaki sindirim işlemlerini tam yönetememesi, sindirim hızı ve seyrinin değişmesi, üzüntü, sıkıntı ve sinirlilik halinin bu hastalığa neden olduğu düşünülmektedir. Kimyasal-sentetik ilaçlarla bağırsak tembelliğine karşı bir tedavi şekli bugün için bilinmemektedir, kullanılan ilaçlar garanti edilebilir etkinlikte değildir.

Bitkisel ilaçlar farklı etki şekilleri ve geniş etki alanıyla koruyucu ve tedavi edici olarak bağırsak tembelliğinde kullanılmaktadır. Dışkılama düzensizliğine karşı sarı ve siyah karnıyarık tohumu,sarı karnıyarık tohum kabuğu ve keten tohumu kullanılabilir.

Kramp giderici ve ağrı dindirici olarak mide asidine dayanıklı kapsüllerde bahçe nanesi esansı kullanılabilir. Kabızlık ve ağrı varsa mide asidine dayanıklı kapsüllerde bahçe nanesi esansı, can otu kökü, güzelavratotu kökü ve yaprağı, kırlangıç otu ve şahter otu gibi alkaloit ihtiva eden bitkisel ilaçlardan birisi kullanılabilir.

Kabızlık ve isal halinde ilgili bölümlerdeki açıklamalara bakılmalıdır. Değişimli olarak isal ve kabızlık görülüyorsa siyah ve sarı karnıyarık tohumu, sarı karnıyarık tohum kabuğu bağırsak hareketlerinin düzenlenmesinde kullanılabilir. Üzüntü, sıkıntı ve sinirlilik haline destek olmak için bitkisel ilaçlar kullanılması faydalıdır (Bakınız: Psikolojik hastalıklar). Gaz ve dolgunluk hissi için anason tohumu, Frenk kimyonu tohumu, kişniş tohumu, rezene tohumu veya bunların karışımlar! Kullanılabilir.

Dahilen Kullanılan Bitkisel İlaçlar

Bahçe nanesi esansı: Mide asidine dayanıklı kapsül halinde hazır ilaç kullanılır. Veya;

Anason esansı 20 gr

Frenk kimyonu esansı 10 gr

Rezene esansı 10 gr

Bu karışımdan günde 3 defa yemeklerden önce kesme şekere 6-7 damla damlatılarak yenir.

Keten tohumu: Kullanmadan hemen önce dövülmüş veya öğütülmüş 3 yemek kaşağı keten tohumu akşamdan 500 ml soğuk suya konur, sabah ince bir elek veya tülbentten geçirilir. Mikrop kalmaması için kaynayana kadar ısıtılıp termosa konur. Gün boyu ılık olarak yudum yudum içilir. (Hazır öğütülmüş olarak satılan keten tohumunu almayınız, kanser yapabilir.)

Siyah karnıyarık tohumu, sarı karnıyarık tohumu, tohum kabuğu: Yemeklerden önce 1 yemek kaşığı karnıyarık tohumu bir bardak su ile hızla içilir, arkasından iki bardak su daha içilir. Veya yemeklerde yoğurt veya çorbaya karıştırılarak 2 yemek kaşığı sarı karnıyarık tohum kabuğu yenir. Şekeri yüksek olanlar tohum kabuğunu tercih etmelidir. Diş protezi olanlar kullandıktan sonra ağızlarını iyice temizlemelidir, şişerek baskı yapabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp