Böbrek Taşı İçin Bitki

Böbrek Taşı İçin Bitki :

Böbrek taşı düşüren şifalı bitkiler veya böbrek taşına karşı bitkisel ilaçlar konusuna geçmeden önce bazı bilgileri gözden geçirmemiz gerekmektedir. Böbrek taşını kıran herhangi bir bitki bulunmamaktadır. Şuanki bilgiler ve ortamda hiçbir şifalı bitki veya bitkisel karışımın örnek olarak 1-2 cm'lik bir böbrek taşını kırması beklenemez, daha doğrusu herhangi boyuttaki böbrek taşını bitkiler yolu ile kırılması beklenmemelidir.

Böbrek Taşını Düşüren veya Önleyen Şifalı Bitkiler Varmıdır?

Evet bazı şifalı bitkiler ve bitkisel karışımlar bazı durumlarda böbrek taşı düşürmeye ve hatta önlemeye yardımcı olabilir. Bazı durumlardan kasıt, eğer böbrek taşı kendi kendine düşebilecek boyutlarda ise bazı bitkilerin idrar miktarını arttırıcı özellikleri olduğundan böbrek taşını düşürmek için bu bitkiler faydalıdır. Böbrek taşını önleyen bitkilerden kasıt ise böbrek taşları daha oluşmadan, çok küçük boyutlarda iken bu bitkilerinde etkisi ile idrar miktarının arttırılarak vücut dışarısına atılabilmesidir.

Eğer aileden kalıtım yolu ile gelen böbrek taşı hastalığımız yoksa, böbrek taşlarının oluşumu büyük oranda yetersiz su ve sıvı tüketimine bağlıdır.

Böbrek taşlarının oluşumu incelediğimizde, ilk etapta kristal şeklinde oluşan böbrek kumu dediğimiz parçalar oluşur. Daha sonra bu parçacıklar bir merkez etrafında birleşerek büyümeye başlar ve böbrek taşını oluşturur. Eğerki yeterli miktarda su ve sıvı alımı olur ise böbrek taşları daha oluşmadan idrar yolu ile atılmaya başlanır ve böbrek taşı oluşumu büyük ihtimalle başka nedenler yok ise önlemiş oluruz.

Su ve sıvı tüketemi kışın 1,5 litre , yazın ise 2 litreden az olmamak koşulu ile gün içine yayılarak yapılmalıdır. Bu miktarlardaki su ve sıvı alımı ortalama bünyedeki bir insanda böbrek taşı oluşumuna karşı bir önlemdir. Kişinin vücut yapısı ve metabolizmasına göre bu miktarlar arttırılabilir.

Bazı bitkisel ilaçlar ve bitkisel karışımlar da böbrek taşını önleyici etkiler yapmaktadır. Bunun nedeni bu bitkisel karışımların idrar miktarını arttırıcı etkisi olması ve atıkların idrar yolu ile vücut taşına atılarak böbrek taşı oluşumunu engellemesidir.

Bu bitkilerden bahsedecek olursak en başta rezene, kiraz sapı, funda yaprağı ve mısır püskülü gelmektedir. Bu bitkilerden oluşturulacak bitkisel karışım kaynatılarak çayı içildiğinde, böbrek taşını önleyici bir etki yapacaktır.

Genelde bir çorba kaşığı bitkisel karışım, 1 su bardağı miktarında kaynar suda bekletilerek demlenir ve içilmeye hazır hale gelir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp