idrar artırıcı bitki çayları

İdrar Arttırıcı İlaçlar (Diüretika) 2 :

Bir diüretikum, idrar dışkılanmasını ve idrar akışını arttıran bir bitkidir. Genelde bu tanım, böbrekleri ve idrar kesesini etkileyen her bitki için kullanılır. Diüretika listesi bu nedenden ötürü çok uzundur, ama hindiba(yaprak veya kök) belki de en etkili ve en değerli idrar artırıcı bitkidir. Hindiba, idrar arttıncı kimyasal ilaçlar kadar etkili olmakla kalmayıp bol miktarda da potasyum içerir. Halbuki, öteki idrar arttırıcı ilaçlar kullanıldığında bedenden bol miktarda potasyum dışkılanması nedeniyle çok zararlı yan etkiler oluşabilir. Hindiba kullanıldığında ise yalnızca bu yan etkilerden uzak durulmaz, bedendeki potasyum düzeyi de aynca yükseltilmiş olur. Hindiba aynca, karaciğer güçlendirici olarak çok ünlüdür ve çok yönlü kullanılabilir.

Bu bölümde değineceğimiz tüm bitkiler, idrar arttırıcı etkilerinin yanısıra idrar yolları rahatsızlıklarına karşı da başarıyla kullanılabilir. Yoğurtotu, özellikle anılması gereken, genel anlamda diüretik etkiye sahip olan değerli bir bitkidir. Kan temizleyici, lenf sistemini temizleyici ve idrar arttırıcı etkileri sayesinde, bu sistemde görülen tüm hastalıklarda öncelikle kullanılabilir. Aynca kullanılabilecek bitkiler: Huş ağacı yaprağı, fasulye kabuğu, ısırganotu, altınbaşak, atkuyruğu, meyan kökü, maydanoz; kayışkıran kökü(Onanis spinoza). İdrar yolla n için antiseptik ilaçlar

Bazı idrar arttırıcı bitkilerin antiseptik etkisi, içerdikleri uç ucu yağlar dan kaynaklanır. Bu yağlar böbrek kanalcıklarından dışkılanırlar ve böylece mikropları doğrudan etkileyebilirler. Tipik örnekleri: Civanperçemi, kerevi: tohumu, funda(yaprak ve çiçek), kayışkıran kökü, huş ağacı yaprağı, ayrıkotu kökü, ardıç koza/ağı, sarımsak.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp