Mide Yanması İlaçları

Mide Yanması İlaçları : Mide yanması, her yaşta görülebilen, ancak 20 ile 50 yaşlar arasında daha sık rastlanan yaygın bir rahatsızlık. Yanma hissi genellikle yemekten önce veya yemekten 1-2 saat sonra hissedilmektedir. Rahatsızlığın ana sebebi, hazmı zor besinlerin sindirimi için salgılanan asidin aşırı olmasıdır. Çünkü bu fazla salgı, midenin kendisine de zarar vererek yanma hissine yol açmaktadır. Bunu önlemenin yolu da doğru ve bilinçli beslenmeden geçmektedir. Yani, mide sağlığına katkıda bulunan besinleri tercih ederek, yemek sonralarının azaba dönüşmesini önleyebilirsiniz.

RENNIE (Çiğneme Tableti)

Kullanım Şekli: Yemeklerden sonra ya da ağrı anında 2-3 kez, 1-2 tablet emilir ya da çiğnenir veya 1-2 ölçek süspansiyon içilir. Genellikle öğünlerden yaklaşık 1 saat sonra ya da ağrı olduğunda alınmalıdır. Endikasyonları: Midede yanma, ekşime, şişkinlik, hazımsızlık, gaz oluşumu, hiperasidite, dispepsi, gastrit, ülser benzeri durumların semptomatik tedavisinde kullanılır.Daha fazla bilgi için uzmanına danışınız..

RİOPAN (Çiğneme Tableti)

Kullanım Şekli: Mide mukozasının iltihabında ve mide şikayetlerinde: Yemekler arasında veya yatmadan önce 1 tablet ağızda eritilir ve iyice çiğnenir. Edinilen tecrübeler, duodenum ülseri, peptik ülser ve reflü özofajitin tedavisinde hem yüksek dozların uygulanması gerektiği, hem de tedaviye düzenli bir şekilde devam edilmesinin zorunlu olduğunu göstermiştir (günde 4-7 kez 1 Riopan 800 tablet). Daha fazla bilgi için uzmanına danışınız..

BİSMOMAGNESİE (Toz)

Kullanım Şekli: Yemeklerden sonra 1 ölçek yarım bardak suyla karıştırılarak kullanılır. Endikasyonları: Mide asidinin yol açtığı ekşime, yanma ve hazımsızlık gibi belirtilerin ve şişkinlik gibi sindirim sistemindeki gaza bağlı yakınmaların semptomatik tedavisinde kullanılır. Kontrendikasyonları: Bileşiminde bulunan maddelere karşı aşırı duyarlığı olanlarda, ileri derecede böbrek yetmezliği bulunan hastalarda kullanılmamalıdır. Daha fazla bilgi için uzmanına danışınız.Büyüklerimiz midede yanma hissi duydukları zaman hemen bir lokma ekmek içi çiğnermiş. Ekmek içinin değil ama ağıza birşey atmanın doğru bir yöntem olduğunu belirten günümüz doktorları da az ama sık yemeyi öneriyorlar. Öğünleri küçülterek sık sık yemenin şikayetleri azaltacağını söylüyorlar.

Yemeğe daha fazla zaman ayırın. Ayaküstü değil, sofrada oturarak yiyin. Acele yemek mide işlevine zarar veriyor. Kendinize daha fazla zaman ayırıp yemek yemeyi bir zorunluluk değil de bir keyif anına dönüştürün.Ağzınıza küçük lokmalar almak midenin sindirim için gerekli salgıları daha kolay üretmesine yardımcı olur. Lokmaları uzun uzun çiğneyin. Bu, midenizde şişkinlik ve ağırlık hissetmemenizi sağlar.Sofradan tıkabasa doymadan kalkın. Mide boş bir torba olduğu için yemek yerken çiğnediğimiz besinler buraya ulaştıkça mide sürekli genişler. Eğer kemerinizi çok sıkmışsanız yanma hissi duymanız çok doğal. İçi dolu bir plastik torbayı düşünün. Tam ortasından bir ipi kemer gibi sıkıca bağlayın. Torba sağa ya da sola çekecek ya da aşağıya doğru sarkacaktır. Mide de aynı böyle... Bu nedenle ölçülü miktarda yemek yiyin.

Akşam öğününden hemen sonra damak kaçamakları yapmayın. Aksi takdirde mide gece boyunca çalışıp yorulur. Akşam yemeği ile uyku arası en az üç saat olmalı. Yani yemek yedikten en az 3 saat sonra yatın. Gece yatarken sağ yana dönerek yatmayın. Besinin mideye girişi sağ taraftan gerçekleştiği için yedikleriniz yeterince hazmedilemeyip mide borusunda yanma hissi oluşabilir.Yemek yedikten sonra yere eğilmeniz gerekiyorsa dizlerinizi bükerek eğilin. Aksi takdirde mide işlevini gerektiği gibi yapamaz.Yiyecek ve içeceklerin çok sıcak ya da soğuk olması mide sıvısına zarar verebilir. Bu nedenle yiyecek ve içeceklerin ılık olmasına özen gösterin.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp