mide yanması neden olur nasıl geçer

Mide Yanması Neden Olur? : Mide Yanması - 
Akceviz ağacının iç kabuğunu alın ve çayını hazırlayın; kendinize göre ayarlayın; içebileceğinizi düşündüğünüz kadar koyu olsun. Yaklaşık yarım saat demlendirin, süzün ve kullanın. Gerekirse tekrar edin, fakat bunun gerekli olacağından şüpheliyim.
 
Mide Yanması İçin - 
Solucan otu yapraklarını kullanın, bir bardak soğuk suya atın ve şeker ile tatlandırın. Bir seferde bir kaç yudum alın. Bir kullanımda sizi iyileştirecektir.
 
Mide Yanması İçin - 
Üç mısır tanesini çiğneyin, yutun ve sonuca dikkat edin.
 
Mide Yanması - 
Tedavi vakaya göre düzenlenmelidir. Eğer hazımsızlıktan ileri geliyorsa, bir doz Işgın rahatlama verecektir''''''''. Eğer asitlikten ileri geliyorsa, Magnezyum Oksit alın, fakat eğer « soğuk » yüzündense, kimyon ya da kişniş tohumu kullanın veya bir doz Karışım tozu alın. Bu Karışım tozu 450 gr mum ağacı kök kabuğu, 240 gr zencefil ve 90 gr kırmızıbiber tozundan oluşur. Hepsi toz haline getirilip karıştırılmıştır.

Mide yanması nedir?

Mide asidinin yemek borusuna doğru kaçak yapması sonucu yemek borusundan gırtlağa doğru oluşan yanma, ekşime hissidir. Midenin değil, yemek borusunun ve gırtlağın yanmasıdır bu aslında. Bazı insanlar her gün bazıları da ayda birkaç kez bu sorunu yaşarlar. Toplumun yaklaşık yüzde 30-40’ında mide yanması şikayeti görülür. Yanma şikayeti, yenilen gıdaların türü ve midenin ne kadar dolu olduğu ile bağlantılıdır.

Mide yanması neden olur?

Mide yanmasını artıran gıdalar, genellikle yemek borusu ile midenin birleştiği bölgedeki kasın gevşekliğine yol açan gıdalardır.

Domates, soğan, sarımsak, baharatlı yiyecekler, kızartmalar, bazen nane ve çikolata, mide yanmasına sebep olabilir. Mide yanmasının yan etkileri olarak yemek borusunda yara açılması, bu bölgede bir yara dokusu oluşarak darlığa yol açması, buradaki mukozanın değişerek kansere doğru gitmesi durumlarında da daha ciddi şikayetlere dönüşebiliyor.

Mide yanması nasıl tedavi edilir?

Mide yanması tedavi yöntemlerinden biri ilaç tedavisidir. Ya midedeki asidi nötralize eden ilaçlar (antiasit ve karbonat) ya da midede asit salgısını engelleyen ilaçları kullanıyoruz. Bunları kullanırken hastaların mutlaka doktora danışmaları ve ne kadar süreyle kullanacaklarını belirlemeleri gerekir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp