Tuba Uterina Ur Çeşitleri

Tuba Uterina Ur Çeşitleri : Trigonosefali

Kafatasında görülen doğuştan bir şekil bozukluğu. Alın ileri doğru, kafatası kenarlarda yana doğru çıkıntı yaptığı için kafatası üçgen görünümü alır.

Tropikal Hastalıklar

Tropikal ve yarı tropikal ülkelerde görülen ve genellikle asalak kökenli ve bulaşıcı olan hastalıklar. Tropikal hastalıkların başlıcaları, kolera, uyku hastalığı, cüzam, fil hastalığı, şistosomiyazis, sarı humma, layişmanyoz hastalığı vb.'dir.

Tropizm

Bir hücre veya organın bir dış uyarıcının etkisi ile gösterdiği yaklaşma (olumlu tropizm) veya uzaklaşma (olumsuz tropizm) tepkileri. Hastalık yapan mikroorganizmaların belirli organlar ya da dokuları tercih ederek bu organlara ya da dokulara yerleşmeleri de tropizm adını alır.

Tuba Uterina Urları

Çok nadir görülen urlardandır. İyi tabiatlı papilloma adı verilen urları, 50-55 yaşları arasında, zaman zaman kasıklarda sancı ve sonra akıntıya yol açması, vagina yolu ile gerçekleşen bu akıntının kanlı olması, çabuk yayılması özelliklerindendir. Karın içinde olması, teşhis şansını azaltmakta, yaygınlaşmasını kolaylaştırmaktadır. Tedavisi yumurtalık urlarınınki gibidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp