Kakule Faydaları ve Zararları

Kakule faydaları ve zararları bulunmamakla birlikte bir çok rahatsızlıklara fayda gösteren doğal bir bitki ürünüdür. Bu tip rahatsızlıkların tedavisinde oldukça etkili bulunmaktadır

Kakule Faydaları ve Zararları
Batı ve Güney Hindistan, Güneydoğu Asya’nın sıcak bölgelerinde yetişen, 4-5 m boyunda, büyük yapraklı çok yıllık bir bitki cinsidir. Özellikle Güney Hindistan’ın bataklık ormanlarında yabânî olarak yetişir.

Kakulenin meyveleri 1-2 cm uzunlukta, sarımsı yeşil ve kirli beyazımsı renktedir. Tohumları mercimek şeklinde ve büyüklüğünde, kırmızımsı esmer renkte olup, keskin kokuludur. Kakule yetiştiği yere göre isim alır.

- Dizanteriyi tedavi eder.
- Bol idrar söktürür.
- Mideyi çalıştırır, gaz söktürür.
- Mide gazı dolayısı ile meydana gelen kalp rahatsızlığını önler.
- Mide bozukluğu sonucu meydana gelen Migreni geçirir.
- Akciğerler için antiseptiktir.
- Bronşite çok faydalıdır.
- Kakule, dövülerek toz haline geitirilip, buruna çekirlirse nezleyi keser.

Ağız Kokusuna: Kakule Aktarlarda kapsül şeklinde bulunan (çekirdek kakule diye satılıyor olabilir) kakuleden yanınızda bulundurun ve gün içerisinde sakız gibi çiğneyin. Hem ferahlatır hem de ağız kokusunu giderir.

Mide Bulantısı İçin: Mideniz bulandığında, kaynatacağınız nanenin içerisine bir tutam kakule atın ve daha sonra limon ve bal ilave ederek için. Bulantınız iyileşecektir İştahsızlık için: İştahsızlara Kaynatılmış kakule esmer şeker veya balla tatlandırılıp içildiğinde iştahsızlık probleminin çözümünde bir hayli yol almış olursunuz. Kakule, Nane ve kekikle beraber kaynatılıp içilen kakule hem mide yaralarına hem de midede oluşan gazların giderilmesinde faydalıdır.

İştahı artırır.
- Midevidir. Sindirim sistemini uyarır. Sindirim işlemini kolaylaştırır.
- Dispepsi (sindirim yetersizliği) nedeniyle oluşan mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Aynı nedenle oluşan karın ağrısını da geçirir.
- Baş ağrısını geçirir.

Tükürük akışını hızlandırır.
Bu etkileri sağlamak üzere piyasada satılan kakule tohumları alınır, 1 bardak kaynar suya o anda ezilen 1 tatlı kaşığı dolusu kakule tohumu konur. 10-15 dakika süreyle demlendirilerek elde edilen infüzyon, günde üç kez birer bardak içilir. Eğer iştah açıcı ya da gaz söktürücü etkisinden yararlanılacaksa, bu infüzyon yemeklerden yarım saat önce alınmalıdır.

Kakule tohumları ayrıca nefesin kötü kokusunu da temizler. Bunun için bir-iki kakule tohumu ağza alınıp çiğnenir.

Yorumlar

  • Mü****** Bul**
    7 yıl önce
    selamun aleyküm ben kakuleyle ilgili bilgi alacaktım sizlerden kakulenin faydaları ve zararları nedir acaba. en kısa sürede cevabınızı bekliyorum ilginize teşekkürler iyi çalışmalar hayırlı ramazanlar dilerim.
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      aleykum selam. ilginize teşekkür ederiz - Gastrit,ülser,reflü tedavisinde, - Hazımsızlı ve gaz şikayetlerinde, - Ağız yaraları ve ağız kokusunu gidermede, - Faranfit,boğaz iltihaplarında, - İştah açıcı, - Cinsel performan arttırıcı - Öksürük giderici,balgam söktürücü, - İdrar söktürücü, - Astım,bronşit,bademcik iltihabında yardımcı gıda takviyesi olarak kullanılabilir. Bilinen bir yan etkisi yoktur. ürün bilgisi için linke tıklayınız Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp