Anti Alerjik Yatak

Anti Alerjik Yatak : İnsanların günde ortalama 8 saat uyudukları kabul edilirse; ev tozu akar alerjisi olan bir kişinin, ömrünün yaklaşık üçte birini bol miktarda akar alerjeni barındıran bir yastık ve yatak üzerinde geçirir. Ortalama 2 yılda yastığınızın ağırlığının yaklaşık %10'u ölü mite ve onların dışkılarından oluşur.

Evdeki diğer odalara oranla, yatak odasının en fazla mite ve akar barındıran oda olduğundan, mite ve akarlarla mücadele yöntemleri özellikle yatak odalarında yoğunlaştırılmalıdır.

Peki hangi tip yatak ürünleri antialerjiktir? Günümüzde henüz bir standart oluşturulmadığı için her ürünün üzerine antialerjik yazısı yazılmaktadır. Klasik yorganları antialerjik hale getirmek için sık sık (haftada bir önerilir) yüksek ısıda yıkamak gerekir.

Bebeklerin ilk aylarında zamanlarını en çok geçirecekleri yer, yataklarıdır. Dolayısıyla bebek yatağının hangi maddelerden üretildiği, ergonomik olarak bebeğe uygun olup olmadığı, temizlenme koşulları ve daha pek çok özelliğini göz önünde bulundurmak gerekir.

İLK ZAMANLAR ANNENİN YANINDA OLSUN

İlk 6 ayda bebekler her uyandığında anne sütü emmek ister. Bu nedenle bebek anneye ne kadar yakın olursa, emzirmek de o kadar kolay olacaktır. Anneyle aynı odada yatmaları uygun olabilir. Özellikle ilk 3 ay, bebekler dönemedikleri için anneyle aynı odada, sepet içinde yatırılabilirler.

Bu dönemde tercih edeceğiniz küçük sepetler, ahşap veya plastik malzemeden olabilir. Sepetin zemini ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Orta sertlikte ortopedik malzemeden bir yatak, bu sepetin içine yerleştirilebilir. Sepet mutlaka anti-kanserojen denen boya ve cilalarla kaplanmış olmalıdır. Anti-kansorejen olması bebeğin sağlığı açısından önemlidir.

6 aydan sonra, en geç 9‘uncu ayda anne ve bebek farklı odalarda uyuyabilir. Bebek artık daha büyük bir yatağa da geçirilebilir. Annenin odasına en yakın olan oda, bebek odası yapılmalıdır. Eğer bebek uzak bir odada yatacaksa, mutlaka bebek telsizi kullanılmalıdır. Bebek telsizleri bu dönemde bebek ile ebeveyn ayrı odalarda olacağı için bebeğin rahat bir şeklide kontrolünü sağlar.

BÜYÜYEBİLEN YATAKLAR TERCİH EDİLEBİLİR


6-9 ay arasındaki bebekler rahatlıkla sağa sola dönebilir ve yatağın içinde yatış pozisyonundan oturma pozisyonuna geçebilirler. Bu yüzden bebek büyüdükçe bebeğin boyutuyla uyumlu olacak şekilde yatak da büyütülmelidir. Yatak üzerindeki komodinlerin kaldırılmasıyla büyütülen yataklar bir seçenek olabilir.

Yatağın yan yüzeylerinde, bebeğin düşmesini engelleyen korkuluklar bulunabilir. Ancak kol ve bacaklarını çarpsalar dahi zarar görmeyeceği materyallerle kaplanması iyi olur. Bu korkuluklar için nevresim takımıyla birlikte satılan koruyucu örtülerden faydalanılabilir. Yatağın mobilya kısımlarında sivri çıkıntıların olmamasına da mutlaka dikkat edilmelidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp