Anüs Bölge Hastalıkları

Anüs Bölge Hastalıkları : Kaşıntı ve acıdan, kanama ve ağrıya dek değişen semptomlar gösteren anüs hastalıkları şaşılacak denili yaygın ise de, bunlar genellikle kolayAnüs rahatsızlıkları ve kendi kendinize uygulayabileceğiniz tedavilerle geçer veya düzelirler. Ancak, kanamaların kökeninde rektum veya kolon kanseri gibi ciddi bir neden bulunup bulunmadığım anlamak için daima doktor muayenesinden geçmeniz gerekir.

Anüs rahatsızlıklarının çoğu bağırsak sorunlarına, en başta da kabızlık, ishal veya basura bağlıdır. Yetersiz hijyen koşullan, mantar (candida) enfeksiyonları, bağırsak solucanı istilası, besin hassasiyeti ve cilt alerjileri de bu sorunlara katkıda bulunabilir.

Korunma

Bu sorunların birçoğunu yeterli meyve, sebze ve tam tahıllı gıdalar tüketerek ve bol sıvı içerek önlemek mümkündür. Lifli gıdalar ve sıvı, kabızlığı önler ve bağırsaklann, anüsün ve anüs etrafındaki derinin sağlıklı olabilmesi için gerekli olan besinleri sağlar. Kahve ve baharatlı yiyecekler gibi tahriş edici gıdalardan kaçının.

Anüs hastalıklanndan korunmak için aşağıdaki tavsiyelere uyun:


* Dışkılama sonrasında anüs bölgesini yumuşak hareketlerle iyice temizleyin. (Kadın ve genç kızların, bağırsaklardaki bakteri veya solucanların vulvaya veya vajina girişine yaklaşmaması için bu temizliğin önden arkaya doğru yapmaları gerekir.)
* Pamuklu iç çamaşırı giyin ve her gün değiştirin.
* Hassas bir cilde sahipseniz veya deride kaşıntı ve/veya kızarıklığa neden olan bir alerji eğiliminiz varsa çamaşırlarınızı saf sabun tozu ile yıkayın ve vücunuzu da kokusuz veya sabun içermeyen bir temizleyici ile temizleyin. Kokulu banyo ürünleri kullanmayın.

Tedavi (Doğal Yöntemler & Bitkisel Çözümler)


* Anüs bölgesindeki kaşıntı ve acı genellikle aşağıdaki basit önlemlerle giderilebilir:
* Anüs etrafındaki deriyi temiz ve kuru tutun.
* Anüs bölgesini kaşımayın.
* Günde iki kere aynısafa merhemi sürün.
* Günde en az bir kere ve 10-15 dakika süreyle, içerisine bir çorba kaşığı koloidal yulaf unu veya üç damla lavanta yağı katılmış ılık suya oturun.
* Deride çatlak yoksa sırasıyla bir sıcak ve bir soğuk su dolu küvette oturma tedavisini uygulayın. Tedaviyi soğukla bitirin.
* Enfeksiyon ve iltihaplara karşı direncinizi artırmak için flavonoidler ve çinko (emilimine yardımcı olmak için bakırla beraber) ile birlikte A ve C vitamini alın.
* Kaşıntı özellikle gece yattıktan hemen sonra başlıyorsa, bağırsak solucanınız olabilir ve tedavi edilmesi gerekir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp