Kolesteatomun Tedavisi

Kolesteatomun Tedavisi: Tipik olarak nükseden iltihaplı kulak akıntısına maruz kalmanın yanı sıra, işitmede de aksamalar olması gibi şikayetlerle kendini ifşa eden kolesteatom hastalığında, kulakta aynı zamanda sık sık çınlama sesleri de duyulmaktadır.

Kolesteatom hastalığının belirtileri olan bu şikayetler bazı hastalarda çok geç de hissedilmektedir.baş dönmesi, dengesizlik, yüz sinirinin iritasyonu ve yüz siniri felcine yol aça kolesteatom hastalığının tedavisi için geç kalmamaya özen gösterin.

Kolesteatom tedavi

Kolesteatom hastalığı tehlikeli olabileceği için ihmal edilmemesi özenle rica olunur. Çünkü bu hastalık kemik erimesi, beyin ve iç kulak gibi yakın dokularda da iltihap oluşmasına sebep olur. Eğer ki tedavisine geç kalınırsa, az önce bahsettiğimiz sorunlara ek olarak beyin apsesi, menenjit ve ölüm de husule gelebilir.

Kulak, burun, boğaz ve baş-boyun cerrahının incelemeleri sonucunda teşhis edilen kolesteatom tedavisinde ilk olarak kulağın iyice temizlenmesine gidilir. Hastaya antibiyotik ilaçla beraber kulak damlaları reçete edilir ve düzenli bir şekilde kullanılması önerilir.

Bu ilaçların kullanılmasının istenmesinde ki sebep, iltihabın ortadan kaldırılarak kulak akıntısının durdurulmasıdır. Hastaya uygulanan bir takım testlerle sorunun evresine göre uygun bir tedavi seçeneğine başvurulur. Kolesteatom ameliyatı genel anestezi altında yapılır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp