Kuvvet Macunu Faydaları

Kuvvet Macunu Faydaları : Kuvvet macunu nedir? Nasıl Yapılır?

Çok eski zamanlardan beri kullanılan kuvvet macunu karışımının içerisinde ne gibi bahatlar olduğu ve nelere iyi geldiğini bu makalemizden detaylı olarak öğrenebilirsiniz.

Manisa Valisinin emriyle yapılan çalışmada 41 baharattan oluşan bir macun hazırlandı ve sonrasında vali bir örnek ile birlikte tarifini yazılı biçimde saraya yolladı. Hafza Hatun sağlığına yeniden bu macun ile kavuşunca hastalanan herkese bu ilacın verilmesini istedi.

Manisa valisi ise bu durumdan faydalanarak bunu Manisa ili için ticari bir fırsata dönüştürmeyi başardı. Her yıl düzenlenecek olan bir sergide halkın hazırladığı mesir macunlarının sergilenmesi ve şehrin tanıtılması amaçlandı. Sergiye gelen ziyaretçilerin mesir macununu daha geniş bir alana yaymasını bekleyen ve böylece daha işlek bir ticari ağa sahip olmayı bekleyen Manisa Valisi, hedefinde de başarılı olmuş görünüyor.

Mesir macunu adı verilen ve bu 41 baharatın bir araya gelmesiyle oluşan gizemli besin; güç vermesi ve canlılık katması açısından kuvvet macunu olarak da anılıyor. Kuvvet macunu çeşitleri olmakla birlikte genelde enerji vermesi açısından günümüzde cinsel güç artırıcı olarak da algılanmaktadır.

Fakat kuvvet macunu sadece cinsel açıdan faydalı bir ürün olmakla sınırlı değildir, üretildiği dönemde insanların sağlığına kavuşması ve bir yıl boyunca böcek sokmalarına karşı vücut direncini artırmak amaçlı kullanılmıştır.

Kuvvet macunu içeriği;

anason, meyan balı, çivit, çöp çimi, çörekotu, darı, galanga, hardal, havlıcan, Hindistan cevizi, Hindistan çiçeği, hıyarşembe, kakule, karabiber, karanfil, kimyon, kişniş, zaferan, meyan balı, kebabe, karahalil, limon tuzu, udülkahır, iksir şekeri, topalak kökü, mürrüsafi, portakal çiçeği, portakal kabuğu, ravent, raziyane, safran, sakız, kara halile, sarı halile, sinameki, tarçın, topalak, vanilya, zencefil, zerdeçöp

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp