Loğusa Humması Tedavileri

Loğusa Humması Tedavileri : Loğusa Humması Nedir

Loğusa humması ya da albastı, septisemi(kan zehirlenmesi)‘ye yol açma ihtimali olan ve yeni doğum yapmış bir annenin rahminde oluşan enfeksiyon hastalığıdır. Loğusa humması geçmişte yeni anne olmuş kadınların önde gelen ölüm nedenlerinden biriydi. Ancak dünya genelinde 1980‘li yıllardan sonra, loğusa hummasından dolayı hayatını kaybeden yeni anne sayısı yok denecek kadar azalmaya başladı. Loğusa Humması Belirtileri Loğusa hummasının olası belirtileri aşağıda sıralanmıştır; Baş ağrıları ya da genel sağlık durumunun iyi olmaması Boğaz ağrısı Yüksek ateş (38 derecenin üstünde) Hızlı nabız (dakikadan 100‘den fazla)

Hızlı nefes alıp verme Şiddetli vajinal akıntı İsilik Kusma veya ishal Karın ya da bacak ağrıları Loğusa humması yaşı, genel sağlık ve form durumu ne olursa olsun her yeni anne olmuş kadında görülebilir. Yeni annedeki yüksek ateş, bir enfeksiyona işaret edebilir. Fakat her enfeksiyon kan zehirlenmesine yol açacak diye bir kaide yoktur. Kesin bir tanı koyulabilmesi için, bütün belirtilerin bir arada değerlendirilmesi gerekmektedir.

Loğusa Humması‘ndan Korunma Yolları Doğum sırasında ortamın ve doğuma katılan kişilerin yeterli hijyen koşullarına sahip olması Doğum sırasında ortamda bulunacak kişilerin herhangi bir hastalık sahibi olmamaları Cinsel organlardaki ve cinsel organları kapsayan bölgede meydana gelen yara, sivilce vb. durumların tedavi edilmiş olması Gebeliğin son aylarında vücudunun tamamına banyo yaptırmaktan ve cinsel ilişkiden uzak durulması Loğusa Humması Tedavisi Loğusa hummasının yukarıda saydığımız belirtilerinden birkaç tanesi bir arada görüldüğünde, vakit kaybetmeden annenin doktoruna başvurulması gerekmektedir. Hastalığın tanı ve tedavisinin zamanında yapılmadığı durumlarda, hastanın hayatını tehlikeye atabilecek septisemi (kan zehirlenmesi) gibi durumlar oluşabileceği unutulmamalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp