Pityriasis Rosea Bitkisel Tedavisi

Pityriasis Rosea Bitkisel Tedavisi :

Gül hastalığına neden olan mikroorganizmayı ortadan kaldırmaya yönelik antibiyotik içerikli bitkisel merhemler veya ağızdan alınabilecek ilaçlar kullanılmaktadır.

Kullanılan ilaçlar arasında tetrasiklin grubu antibiyotikler ilk tercihler arasındadır. Bunun dışında doksisiklin, minosiklin, eritromisin adındaki antibiyotik ilaçlar hem merhem olarak hem de ağızdan alma yöntemiyle gül hastalığının tedavisinde kullanılır.

Gül hastalığı için ilaç kullanırken, güneş ışınlardan korunmak için güneş kremleri kullanmak gerekir.Gül Hastalığı Bitkisel Tedavisinde Mikrop Kırıcı Bitkisel Kremler Kullanılmaktadır.

Antibiyotik tedavisine cevap vermeyen daha ağır daha şiddetli durumlarda izotretinoin denilen A vitamini türevleri kullanılır. Eğer dokuda hipertrofik değişiklikler meydana geldiyse bir takım cerrahi müdehalelerle tıraşlama işlemleri yapılır.

Gül hastalığının orta yaşlı ve açık tenli kişilerde daha sık görülduğunu belirten Dr. Okan, koyu cilt yapısındaki kişilerde ciltteki yoğun melanin nedeniyle kızarıklığın baskılandığını ve daha hafif seyrettiğini belirterek erken teşhisin önemine dikkat çekti.

“Hastalık kronik özellik gösterdiğinden erken teşhis edilip hemen tedaviye başlanması hastalığın ilerlemesini engeller. Gül hastalığının nedeni bilinmiyor. Genetik faktörler, stres, parazitler, bakteriler hastalığın oluşmasında etken olabileceği düşünülen şüpheli sebeplerdir.

Hastalığının kesin tedavisi bulunmamaktadır. Rozasea kronik bir seyir gösterdiğinden kişilerin hastalıkları hakkında bilgi sahibi olmaları, alevlendirici sebeplerden kaçınmaları ve bunu yaşam tarzı olarak benimsemeleri gerekir. Tedavide iki strateji belirlenir; hastalığın ilerlemesini engelleyen önlemler ve mevcut şikayetleri hafifletici tedaviler uygulanır.

Sıcağın damar genişletici özelliği bulunduğundan yoğun egzersizlerden kaçının. Kısa ve sık aralıklarla spor yapın. Sıcak suyla yapılan banyolardan, hamam ve saunalardan uzak durun. Kış aylarında yapılan sıcak banyolar ve saunalar hastaların şikayetlerinin artmasına neden olur. Sıcak olmayan ılık banyolar yapın, kesinlikle cildinize kese uygulamayın.

Yaz aylarında güneş ışınları da rozasea‘yi arttırır. Bu nedenle güneş koruyucu kullanmadan dışarıya çıkmayın. Alınan bazı besinlerin de hastalıkta negatif etkisi vardır. Acı, baharat, alkol, sıcak çay ve kahve tüketimi şikayetleri artırır. Beslenme alışkanlıklarınızı düzenleyin, sıcaklayıp terlemekten de kaçının.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp