Kaktüs Bitkisi Hakkındaki Tıbbi Bilgiler

Kaktüs Bitkisi Hakkındaki Tıbbi Bilgiler :

Kaktüs bitkisinin özünde bulunan ak tif maddeler. Kaktüs usaresinin zarar verici yan etkileri var mıdır? Diğer ilaçlar ile kaktüs usaresi karşı laştırıldığında ne gibi bir sonuçla karşılaşı rız? Tıbbi olarak kaktüs usaresini kul lanmada bir engel var mıdır? Kaktüs usaresinin laboratuvar hay vanları (denekler) üzerindeki tesiri. Kaktüs usaresinin alerji yapıp yapmadığı nasıl anlaşılır?

• Kaktüs bitkisinin özünde bulunan aktif maddeler: Geçen üç yıl boyunca birçok ilaç şirketin de çalışma ve gözlemlerde bulundum. Tıbbi imkanlarla kaktüs bitkisinin özünde bulunan aktif maddelerin türlerini inceledim. Özellikle de kaktüs bitkisinden elde edilen güzellik pudraları üzerinde durdum ve bu araştırma ve incelemelerimle aşağıdaki neticelere ulaştım:

1 İshal edici maddeler: (anthraquinone) ve (anthraglycosides) gibi. Bu maddelerin bir diğer özelliği de zararlı mor ötesi güneş ışınlarına mukavemet edip bu ışınları tesirsiz hale getirmesidir. Şüphesiz bu önemli bir özelliktir. İşte bu önemli özelliği sebebiyle kaktüs bitkisinin usaresi kozmetik (güzellik ve cilt bakımı) alanında kullanılmaktadır.

2 Kaktüsün bir kısım maddeleri de şeker ihtiva etmektedir: (glucose), (mannose), (galactose), (xlose), (arabinose).

3 Kabız edici maddeler (tannins).

4 Kortizonlar (steroids):»,

5 Organik asitler.

6 Antibiotikler.

7 Oksit enzimleri, katalizı».

8 Bir miktar (az oranda) şeker.

9 Kalsiyum oksit.

10 Protein maddeleri (18• amino asit)

11 Yaraların kaynaşmasını temin eden hormonlar.

12 Biyojenik dinçlik maddeleri (vücudu zinde kılan maddeler).

13 VitaminIer.

14 Klorid tuzları, kükürt, demir, kalsiyum, kurşun, sodyum, potasyum, mağnezyum, mangenez. Şüphesiz ki kaktüs bitkisinin yetiştiği ortam, toprağın türü, yetiştiği mevsim ve iklim şartları bu bitkinin muhteviyatında bir takım değişikliklere sebep olabilecektir.

• Dİğer ilaçlarla karşılaştırıldığında kaktüs bttkisfrrin usaresinin zararlı yan etkilerİ var mıdır? İlmi olarak bilinmektedir ki hastalıkları tedavi eden bütün ilaçların yan etkileri mevcuttur. Bazı durumlarda bu yan etkiler, bizzat hastalığın kendisinden daha zararlı olabilmektedir. Kortizon yan etkiye sebebiyet veren ilaçların en önde gelenidir. İşte bu sebeple kortizona "iki tarafı da kesen bir bıçak" denilir, Dr. James Brasher ve diğerleri tutkalımsı kaktüs usaresinin yan etkileri ile kortizon ve indomethacin ilaçlarını ki bu ikisi ağrı kesici ve iltihap gidericİ olarak kullanılmaktadır yan etkilerini deney yaparak tesbit etmişlerdir. Bu üç ilacın her biri ayrı ayrı bir tavşanın böbrek boşluğuna konulmuştur.

Kortizon ilacı, tavşanın böbrek boşluklarında zehirleyici bir etki bırakmıştır. İndomethacin ilacı ondan daha az zehirleyici etki gösterirken kaktüs usaresinin hiçbir zehirleyici yan etkisi görülmemiştir.

• Tıbbi olarak kaktüs usaresini kullanınada bir engel varmıdır? Aşağıdaki hal ve durumlarda kaktüs usaresi içeren terkiplerin kullanılmaması daha münasip bir davranıştır:

Ciğer hastalıkları ve midenin acı su asit salgıladığı vakitlerde.

Hamilelikte.

Adet görme anında.

Mesane iltihaplarında.

Rahim kanamasında.

İdrarda şeker bulunduğu vakit. Kaktüs usaresinin, ağız yolu ile alındığında oniki parmak bağırsağına hazma yardımcı salgı bezini uyardığı ve insülin hormonu salgılattığı görülmüştür. İşte bu sebeple idrarın da, şeker bulunanlar, (hastalık derecesinde) kendilerini tedavi eden doktorlarına danışmalı ve fazla insülin miktarını kontrol altına aldırıp salgılanmayı durdurtmalıdırlar. Çünkü insülin maddesinin fazla miktarda salgılanması hasta için çok tehlikeli olabilir.

• Kaktüs usaresinin alerji yapıp yapmadığı nasıl anlaşılır? Alerji sebepleri gerçekten fazlalık gösterir. Bu, bilinen bir olgudur. Bir İngiliz deyişinde şöyle söylenilmiştir: "Güneşin altında bulunan her şey hatta güneşin kendisi bile insana alerji verebilir!" O halde insanoğlunun alerji duymadığı bir şey yoktur. Kaktüse duyulan alerji oranı IOO/I'den daha azdır ve çok nadiren görülür. Ciltte bir karıncalanma ya da hafif kabarcık görülürse kaktüsün alerji verdiği anlaşılır. Ancak bunun etkisi birkaç dakikayı geçmez.

• Kaktüs usaresinin alerji yapıp yapmadığı nasıl anlaşılır? Bunu anlamanın yolu çok hızlı ve çok basittir. Kaktüs usaresi gerek şişeden, gerekse (doğrudan) bitkiden alınır ve çok az bir miktarda kulağın ardına sürülür. Şayet insan bu işlemden sonra bir karıncalanma hissederse ya da cildinde kabarma meydana gelirse o vakit bu kişinin kaktüse karşı bir alerjisinin olduğu anlaşılır. Bu durumda bu insan kaktüs usaresini kullanmamalıdır. Şunu hatırlatmamız çok şık ve zarif olacaktır: "Kaktüs usaresinin diğer ilaçların vermiş olduğu alerjiyi azalttığı görülmüştür. Bu sebeple insanlar kaktüs usaresini antialarjik bir madde olarak kullanmaktadırlar."

• Kaktüs usaresİnİn laboratuvar hayvanları (denekler) üzerindeki tesici. ilmi' olarak bilinmesi gereken bir husus da şudur ki, herhangi bir tür tıbbi' ilacın alınmadan (kullanılmadan) önce laboratuvar ortamında denek hayvanları üzerinde kullanımı ve tecrübesi zorunludur. Böylelikle ilacın tesiri ve yan etkileri açıklıkla ortaya konulmuş olacaktır. Tutkalımsı kaktüs usaresi bazı laboratuvar denekleri üzerinde tecrübe edilmiştir. Öncelikle denek hayvanları harici bir müdahale ile hasta edilmiş sonra da bunlara tedavi maksatlı kaktüs usaresi içirilmiştir. ABD'de Dr. Robert Morthway kaktüs araştırmaları kuruluşunda böyle bir deney yapmış ve aşağıdaki bulguları elde etmiştir: Önemli Notlar: Tablodaki "Çok iyi" tabiri ile çarşı da satılan diğer ilaçlarla mukayese edildiğinde kaktüs usaresinin "çok iyi" olduğu kastedilmiştir.

Tablodaki "iyi" tabiri ile piyasada bulunan diğer ilaçlar ile kaktüs usaresinin eşit tesir gösterdiği kasdedilmiştir. Yani kaktüsün ikinci dereceden etkili olması bile diğer ilaçlara eşittir. Bu araştırmalar sonucu araştırmacı doktor, kaktüs usaresinin çok mümtaz ve etkili sonuçlarını doğuştan gelen tabii enfeksiyonlaranı karşı müşahede etmiştir. Yine araştırmacı bu deneyler sonucunda lokal alerjik bölgeleri tesbit etmiştir. Araştırmacının ulaştığı bir diğer sonuç ise bakteriyolojik rahatsızlıkların kaktüs usaresi ile giderildiği hususudur. Bu konuda kaktüsün çok etkili olduğu görülmüştür. Araştırmacı, kaktüs usaresinin hiçbir yan etkisini, yetersizliğini ya da zehirleyici etkisini (toxic effects) kaydetmemiştir

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp