Andropoz Tedavisi Bitkiler

Andropoz Tedavisi Bitkiler :

Andropoz

İleri yaş erkeklerde hem testosteron hormonundaki azalma hem de sperm üretimindeki azalma andropoz olarak değerlendirilmektedir. Bir başka ifadeyle erkek yaş dönümüdür. Daha başka bir ifadeyle kadınlardaki menopozun karşılığıdır.Andropoz, erkek üretkenliğinin derece derece azalmasını dile getirir. Yaşlanan bedende hem sperm üretimi hem de erkeklik hormonu (testosteron) üretimi azalmaktadır. Bu durumda erkeklik hormonu tamamen ortadan kalkmaz. Buna ‘androjen yetersizlik sendromu’ adı da verilir. 
 
Erkeklerde bu azalma erkek üretkenliğini hiçbir zaman bitirmeyecek şekilde derece derece olur. Bu yaşlardan sonra erkeklerdeki üretkenliğin derece derece azalması nedeniyle doğacak çocuğun erken yaşa göre daha risk teşkil edeceği yapılan araştırmalarda görülmüştür. Bu nedenle orta yaş ve sonrası çocuk yapılmasını hekimler pek önermezler.Yaşlı erkekler cinsel yeterlilikte birtakım değişimler gösterebilirler. Sertleşme (ereksiyon) eskisi kadar, ergenlik çağı gibi çabuk olmaz ve boşalma (ejaculation) süresi ve gücü azalmıştır. Sertleşme problemi yaş ilerledikçe daha da artar.

Andropoz, ‘Andro’ yani erkek ve ‘pause’ yani ara vermek kelimelerinin birleşiminden meydana gelen bu sözcük olup, erkekliğe ara vermek gibi düşünülse de aslında bu, gerçeği tam olarak yansıtmamaktadır.

Kadının üreme fonksiyonlarının sonlandığı menopozun aksine, erkekler andropoz sonrasında da üretkenliğe devam etmektedirler. Andropoz aslında testosteron hormonun düşüşüyle ilgili bir durumdur. Erkeklik hormonu testosteron, 40′lı yaşlardan itibaren düşmeye başlar ve 50′li yaşlardan itibaren bu azalma daha belirgin hale gelmektedir. Testosteron düşüklüğü yaşayan erkeklerde cinsel istek ve ereksiyon kalitesi azalmaktadır. Konsantrasyon kaybı, yorgunluk, kızgınlık, depresyon, kas kitlesi ve gücünde düşüş, kemik yoğunluğunda azalma ve organ yağlanması gibi sorunlar meydana gelir.

Andropoz nasıl bir süreç sonunda ortaya çıkıyor?

Testosteron hormonu yumurtalıklarda ve böbreküstü bezlerinde üretilir. Yani fabrika bölgeleri bu iki yerdir. Yaşın ilerlemesi ile beraber bu iki hormonun üretildiği hücrelerde sayıca azalma ve yumurtalığın kanlanma mekanizmasında bozulma meydana gelir. Yani bu fabrikalarda üretim azalması olur. Ancak bu azalmanın bireyler arasında büyük farklılıklar gösterdiği unutulmamalıdır. Yıllarla ifade edebileceğimiz bir zaman aralığında meydana gelen bu azalmalar sonucu andropoz ortaya çıkar.

Andropoz Belirtileri nelerdir?

Andropozun en yaygın belirtileri kendini sağlıklı hissetmeme, kas ve eklem ağrıları, gece terlemeleri, uyku bozuklukları, sinirlilik hali, kaygılı olma durumu, sürekli yorgunluk hissi, depresif ruh hali, motivasyon güçlüğü. sakal çıkmasında azalma, penisin sertleşmesinde azalma, sabah ereksiyonlarının sıklığında azalma, libido veya cinsel aktivite azalmasıdır.Andropoz belirtileri mutlaka ciddiye alınmalıdır.

Andropoz döneminde erkeğin cinsel hayatı nasıl etkileniyor?

Erkeklerin korkulu rüyası andropoz ile görülen semen üretiminde düşüklük ve cinsel istekte azalma, yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan hormon düşüklüğünün bir nakıma belirtilerindendir. Ayrıca uyku ve sabah erken ereksiyonları sayı ve sertlik bakımından zayıflar. Ancak her şey bitecek diye bir şey asla söz konusu değildir. Şöyle de diyebiliriz: Motor tekler! Ama ille de yolda bırakmaz. Tabi ilk belirtilerin görüldüğü anda bir üroloji uzmanına danışarak gerekli kontrolleri yaptırmak iyi olur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp