gut diyeti yumurta

Gut, kandaki ürik asit düzeylerinin yükselmesinden (ürik asit idrarda bulunan bir atık üründür) veya böbreklerdeki ürik asit tasfiyesinin azalmasından doğan bir hastalıktır. Ürik asidi kristalize olur ve eklemlerde çökelir. Bu çökelme ciddi ağrı nöbetlerine ve inflamasyona yol açar. Çoğu kez bu olay ayak baş parmağı tabanında bulunan nispeten büyük eklemde cereyan eder. Ancak kollar, ayaklar, ellerde bulunan diğer eklemler de hastalıktan etkilenebilmektedir. EI, ayak, parmaklar, dizler, el bilekleri ve dirseklerde şişkinlik ve ağrılar oluşur. Ispanak ve çilek kesinlikle yenmemelidir.

Pratik Bitkisel Formüller

- 1 bardak kaynar suya, 10 gram taze rezene konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.

- 1 bardak suya, 4-6 gram kiraz sapı konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.

- 1 bardak suya, 20 gram ince doğranmış şalgam konulur. 10 dakika kaynatılır, günde 3-4 bardak yemeklerden 1-2 saat sonra içilir.

- 1 bardak suya, 10 gram inci kıyılmış maydanoz, 5-6 gram ebegümeci konulur. 5 dakika kaynatılıp, 10 dakika bekletilir, Günde 3-4 bardak içilir.

- 1 bardak kaynar suya, 10 gram funda tohumu konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.

- 1 bardak kaynar suya, 6-20 gram püskül konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3 bardak ve daha fazlası içilir.

Kainat Eczanesinden Önerilen Bitkiler

Eğer gut hastasıysanız, şüphesiz doktorunuzun yazdığı ilaçları kullanmak zorundasınız. Bunlara ek olarak, bu ağrılı hastalığın tedavisinde işinize yarayabilecek bazı doğal yaklaşımlar olduğunu da bilmenizde yarar var.

Kereviz (Apium graveolens): Kereviz özü, ürik asidi ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Avokado (Persea americana): Avokado kandaki ürik asit seviyesini düşürür. Fazla abartmadan diyetinize arada sırada bir parça avokado ekleyebilirsiniz. Avokado yüksek oranda kalori içerir.

Kiraz (Prunus): Eğer gün 250 gr. kiraz yiyerek gut krizlerini önleyebilirsiniz.

Söğüt (Salix): Söğüt ağacının kabuğu, aspirinin yapıldığı madde olan salisilat içerdiği için aspirinin bitkisel eşdeğeridir. Aspirin gibi söğüt kabuğu da iltihapları ve ağrıları gidermede yararlıdır. Ürik asit seviyesini de düşürdüğü yapılan araştırmalarda tespit edilmiştir.

Zeytin (Olea europea): Zeytin çok önemli bir idrar söktürücüdür. Japon araştırmacılar, üç hafta boyunca günde 4 fincan zeytin yaprağı çayı içilmesi halinde, günlük idrar atımını artırdığını ortaya koymuştur.

Yulaf (Avena sativa): Bitkinin üstü kısmında bulunan yeşil kısımlarından yapılan çayın, idrar söktürücü etkisi vardır. Ayrıca kandaki ürik asit seviyesini de düşürdüğü bilinmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp