Gebelikte Kırkkilit Otu

Gebelikte Kırkkilit Otu :

Kırkkilit otu at kuyruğu otu olarakta bilinir. Kırsal kesimde yaşamış insanlar kırkkilit otunu iyi bilmektedirler. çamurlu,sulu ve temiz olan topraklarda kırkkilit otu yetişebilir. Kırkkilit hakkında farklı bilgi olarak sulak alanlarda yetişen gövdesi büyük olanlar banyolarda farklı amaçlarla kullanılırken orman kenarları gibi bölgelerde yetişen kırkkilit bitkisi ise şifa amacıyla kullanılabilinmektedir.

kırkkilit otunun faydaları

kırkkilit otunun faydaları Bitki uzun süredir farklı türde hastalıkların tedavisinde aktif olarak kullanılmaya devam edilmektedir. Böbrek ve mesane rahatsızlıkları açısından son derece faydalı etkileri olduğu bilinir. Yaraları iyileştirici özelliği vardır. özellikle şişliklerin inmesini sağladığı bilinir. çeşitli sebeplerle çürümeye yüz tutmuş olan deriye sıcak lapa halinde kırkkilit otu uygulandığında iyi geldiği bilinmektedir. Yaşlılarda yaygın olarka görülen romatizma, sinir, gut gibi yaşlanmaya bağlı hastalıklarda belli bir yaştan itibaren hergün 1 bardak kırkkilit otundan yapılacak çayın tüketilmesi önerilir.
Kırkkilit otunun faydaları saymakla bitmez. Aklınıza gelebilecek bir çok hastalığa az yada çok mutlaka faydası bulunur. Kemiğe kadar işlemiş yaralarda mucize etkileri vardır. Kireçlenmeyi önler. inanması güç ama yatak ıslatılması sorununa bile olumlu etkileri vardır. Kırkkilit otu ve kılıç otunun karışımından yapılacak kür yatak ıslatma sorununu çözecektir.Kırkkilit otu, mesane ve böbrek rahatsızlıklarında, taş ve kum rahatsızlıklarında çok faydalıdır.

Böbrek Taşlarını Düşürmede Etkili

Böbrek kumu, böbrek ve mesane taşlarında, Kırkkilit otu ile kaynatılmış suyla banyo yapılır ve Kırkkilit Otu ile demlenen çay içilir. Taşların düşmesi basınçlı bir şekilde boşalsın diye idrar uzun süre tutulur. Böbrek taşları bu durumda genellikle düşürülmektedir.

Basura Da İyi Geliyor

Basur kanamalarına karşı Kırkkilit otu çayı içilir. Kırkkilit otu, bir yandan kanama durdurucu özelliğe sahipken öte yandan da çok önemli bir böbrek destekleyici bitkidir.Kırkkilit Otu Çayı içildikten sonra, bol miktarda koyu renkli idrar dışkılanacaktır. Ödemlerde de etkisi çok çabuk görülen bir bitkidir.

Ödemi iyileştirecek bir çare bulunamadığında, tüm öteki bitki çayları bir tarafa bırakılarak, günde 5-6 bardak kırkkilit çayı gün boyuna yayılarak ve yudumlanarak yavaş yavaş içilebilir.

Kan Temizleyici Özelliğe Sahip

Kırkkilit Otu, Yavşan Otu ile eşit karıştırılarak çayı yapıldığında, kan temizleyici özelliği sayesinde, damar sertliğine ve unutkanlığa karşı başarıyla kullanılmaktadır.Kepekli saçlar, Kırkkilit kaynama suyu ile her gün yıkanır ve saç diplerine zeytinyağı ile friksiyon (ovarak sürme) yapılırsa, kepekler kısa sürede yok olacaktır. Binbirdelikotu ile eşit oranda karıştırılarak demlenen Kırkkilit Çayı günde 1-2 bardak içilip, akşamları da kuru yemek yendiğinde, yatağa işeme olayı önlenebilir.

Bu çay (Kırkkilit + Binbirdelik Otu) aynı zamanda, bademcik iltihabı, ağız boşluğu ve dişeti kanamalarında ve iltihaplarında, fistüllerde ve polüplerde gargara biçiminde kullanılır. Kadınların beyaz akıntılarında, Kırkkilit oturma banyoları alınması tavsiye edilmektedir. Kaşıntılı egzamalarda, kabuklu, iltihaplı ve kılları dökülmüş olsa bile, Kırkkilit kaynama suyu ile yapılan banyolar veya kompresler büyük yardım sağlarlar.

Kaynama suyu ile yapılan yıkamalar ve banyolar, dolamalara, bacaktaki yaralara, çıbanlara, fistüllere, kıl dibi iltihaplarına karşı başarılıdır. Dinmeyen burun kanamalarında, bitki kaynama suyu soğutulduktan sonra, kompres biçiminde buruna uygulanabilir. Atkuyruğu Otu, Zemberekotu, Çamotu, Kırkboğum, Tilkikuyruğu Otu ve Katırkuyruğu Otu olarak da tanınır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp