Kırkkilit Otu İle Zayıflayanların Yorumları

Kırkkilit Otu İle Zayıflayanların Yorumları :

Kırkkilit otunun faydaları ve zararları hakkında bilgiler

Atkuyruğu Bitkisi, kırkilitotu , zemberekotu , çamotu , kırkboğum , tilkikuyrığu ve katırkuyruğu olarak da tanınır. Çok yıllık, otsu ve çiçeksiz bitkilerdir. Gövdesi silindir biçiminde, dallı veya dalsız, yeşil veya esmer-yeşil renkli, sert ve içi boştur. Yaprakları çok küçük, pul biçiminde ve sivri uçludur. At kuyruğu bitkisi yada daha çok duyduğumuz ismi ile kırkkilit otu faydaları nelerdir, neye iyi gelir, nasıl kullanılır, at kuyruğu bitkisi kürü, atkuyruğu bitkisi hakkında bilgi:

At kuyruğu bitkisinde çok fazla miktarda silisik asit ve diğer silikat bileşikleri yer almaktadır. Ayrıca atkuyruğu otunda potasyum, alüminyum, manganez gibi mineralleri ile flavonoidler adı verilen değişik türlerde omega 3 bitkisel yağ asitleri de bolca bulunmaktadır. At kuyruğunda bulunan bu mineral ve bileşikler bu bitkiye idrar sökücü ve ödem atıcı bir bitkisel etki bahşetmektedir. Bağ dokusunu güçlendirdiği için romatizmal hastalıklara da iyi gelen at kuyruğu bitkisi, kıkırdak ve kemik gelişimini olumlu yönde etkilediği için boy uzatan bitkiler arasında önemli bir yere sahiptir. Tırnak kırılması ve saç dökülmesi için bitkisel çözüm arayanların imdadına at kuyruğu bitkisi yetişmektedir. Son zamanlarda yapılan bazı bilimsel çalışmalarda artrit, osteoporoz, ve diğüer kemik kıkırdak hastalıkları ve rahatsızlıkları için iyi bir bitkisel tedavi yolu olduğu ortaya çıkmıştır. Burada atkuyruğu otuna bu etkiyi kazandıran şey içerisinde bolca barındırdığı silisyum ve kalsiyum bileşikleridir. Sporcularda görülen doku, tendon ve kas yırtılmaları için de iyi bir bitkisel şifa kaynağı olarak tedavi çözümü sunmaktadır.

At kuyruğu zayıflatır mı:

Özellikle ödem atıcı ve idrar sökücü olduğu için aşırı sodyum tüketimine bağlı olarak vücutları su tutan ve fazla ödemlerden kaynaklanan kiloları olanlar için at kuyruğu bitkisi zayıflatan bir etki göstermektedir.

At kuyruğunun Faydaları:

* İdrar yolları enfeksiyonları ve iltahapları,
* Böbrek taşları,
* Genital bölge iltihapları,
* Romatizma, gut ve nevraljik ağrılar,
* Ağır kanamalar veya kan kusmaları,
* Mesane üşütmeleri ve kramplara karşı,
* Kepekli saçlar,
* Bademcik iltihabı, ağız boşluğu ve dişeti kanamalarında ve iltihaplarında, fistüllerde ve polüplerde gargara biçiminde kullanılır.
* Kronik bronşit ve akciğer tüberkülozuna karşı oldukça etkili,
* Dölyatağındaki ve anüsteki polipler ve eklem sıvı kesesi iltihapları,
* Kramplı mide rahatsızlıkları, karaciğer ve safra kesesi düzensizliklerinde,
* At kuyruğu bitkisi ayrıca zeytinyağı içerisinde bekletilerek masaj yoluyla da deri altına sürülebilir. Bu durumda şu hastalıklara ve rahatsızlıklara iyi gelmektedir,
* Ağır yaralanmalar ve derideki kapanması zor açık yaralara,
* Deride yanıklara,
* Eklem ve kas romatizmaları,
* Kemik çatlamalarına,
* Burkulmalara.

At kuyruğu çayının hazırlanışı ve Kullanımı:

2-3 gram kurutulmuş at kuyruğu bitkisi alınarak kaynar suda demlenir. 5 dakika kadar kaynatıldıktan sonra 10 - 15 dakika kadar bekletilir. öğün aralarında günde 2-3 kez içilir. At kuyruğu çayı içenlerde idrar rengi biraz değişmektedir. Bundan dolayı endişe etmeyin. Kısa sürede zayıflatan ve kilo verdiren etkisini görerek bitkisel zayıflama moduna gireceksiniz.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp