Zihinsel Sessizliğe Doğru

Zihinsel Sessizliğe Doğru :

Yaşamda, aslında her sessizlik ve geri çekilme güç toplamadır. 'Savaş veya kaç' ikileminde bile insan güç toplamak dingin bir zihne kavuşabilmek, özgüven oluşturabilmek için kaçma ihtiyacı hisseder.
Zihnin sessizliğine doğru yolculuğu, zihnin derinliklerine ilerlemedir. Bu ilerleyişin bir süreç olmasının dışında, önemli ve farklı bir deneyim olduğu da barizce görülebilir.
Bu farklı ve önemli deneyim, yaşamda başarılı olmuş ve mükemmel sağlığa ulaşmış insanların ortak noktalarındandır.
Zihinsel sessizliğe herhangi bir vücut pozisyonu ile girmek şartı yoktur. Kimileri bağdaş oturur pozisyonda (yoga oturuşu), kimileri normal oruruş ya da sırtüstü yatış pozisyonunda olunması gerektiğini ifade eder. Halbuki sabit kalındığında birçok değişik vücut pozisyonunda yapılabilir.
Gözlerinizi yum un ve derin nefes alıp vermeye başlayın. Bir süre insan tüm dikkatini nefesine yoğunlaştırmalıdır. Her nefes verildiğinde nefessizliğe doğru gidildiği ve dört köşe ama aşağılara doğru inildikçe, bir piramidin üst noktası gibi daralan bir ters üçgenin içine doğru inildiği düşünülmelidir.
Zihnin sessizliğe gidişi esnasında değişik düşünceler akla gelebilir. Bu düşüncelere tutunmamalı, sadece onların farkına varmalı ve düşünceler serbest bırakılmalıdır.
Onların bir süre sonra kaybolduğu görülecektir. Bu düşüncelerin yerini kimi zaman bazı görüntüler alır. Bir sinema perdesinde oynayan bir film gibidir bu görüntüler. Bu görüntülere de yoğunlaşmamalı ve onların da geçip gitmelerine izin vermelidir. Bu arada zihnin derinlere doğru daldığını hissetmeye başlarsınız. Vücudunuzu serbest ve rahat bırakarak tam olarak gevşemeye başlayabilirsiniz.
Bitkilerin demlenip özlerini dışarıya çıkarmaları gibi, insan zihni de burada kendi özüne inerek kendi öz benliği ile temas kurmakta ve onu dış dünyaya çıkarmaktadır.
Zihinsel sessizliğe giderken TM (Transandantal Meditasyon) yönteminde mantra denilen kelime ve zikirde ise manevi gücü olan bir kelime kullanılır. Bu kelimelerin zihinde sürekli tekrarlanmasıyla, vücudun transa veya vecd, cezbe haline geçmesi mümkün olur.

Zihin Nedir?

Zihin; çevremizden ve içimizden gelen izlenimleri, düşünceleri, duyguları hemen hemen her şeyi sınıflandıran, değerlendiren ve düzenleyen bir alettir. Zihin, tüm bilgi ve tecrübeleri toplamakta ve bir kütüphane şeklinde veya bilgisayarın harddiski gibi biriktirmektedir. Zihnin beyin veya düşünce ürünü olduğu söylenir. Bunların aslında her ikisi de önemlidirler, fakat zihnin kaynağı olarak gösterilemez.
Bütün zihinsel işlemler astral bedendeki manas adlı ince enerjetik bir organ tarafından düzenlenmektedir. Bu ince enerjetik organ, zihinsel kanallarla ve beyin ile irtibat halindedir. Manas, beyinle zihinsel kanallardan akan manas sakti adlı zihinsel enerji kanalları ile bağlantılıdır. Zihinsel kanalların tam çalışması, zihinsel enerji akımlarının artmasına ve zihinsel işlemlerin kuvvetlenmesine neden olacaktır. Bu halde insan daha hızlı okur, okuduklarını hafızasına daha uzun süreli olarak yerleştirir, beyinsel işlemlerin güçlenmesi ile insan daha aydın ve entelektüel bir güce sahip olur.
Zihni açık insanların daha enerjik ve güçlü olmaları, aslında zihnin tüm organları ve vücudun tüm bölgelerindeki enerji dolaşım ağını olumlu yönde etkilediğinin ispatıdır. O zaman gerçek mükemmel sağlığın oluşumunda zihnin önemi nedir?

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp