Böbrekte Protein Kaçağı Tedavisi

Böbrekte Protein Kaçağı Tedavisi : Bobrekte cay suzgeci gibi suzgecler var. Bunlar idrari geciriyor fakat albumin be daha buyuk proteinleri gecirmiyorlar. Bu nedenle kandaki ure tuz kalsiyum fosfor gibi kucuk maddeleri atabiliyoruz ve kiymetli olan proteinleri korumus oluyoruz. İdrarda da protein (albumuin de bir protein bu arada) teorik olarak sifir cikiyor.

Ama ivir zivir arizalardan gunde 200 mg kadar normal saglikli insanllar protein kacirabiliyor. Eger bobrekte bir iltahaplanma olursa bu suzgecler bozulacagi icin cesitli derecelerde protein kacagi basliyor. Yani idrarda albumin bir bobrek bozukluguna isaret ediyor. Bu bozukluklarin gelip gecici olanlari var , sabit bir bozukluk derecesinde durani var, giderek bobrekleri bitireni var. Hastada hangisi bulundugunu anlamak icin biopsi yapiyoruz.

Genellikle hastalik kotulestice protein miktari artar. Gunde 200-500 mg i hafif, 500-3000 arasi proteini orta (nefritik) 3000 mg dan fazlasini siddetli (nefrotik sendrom) olarak degerlendiriyoruz. Ayrica beraberinde idrarda cikan diger arizalara ( kan, lokosit, silendr) ve ure creatinin vs. De bakiyoruz. Sizde bir bobrek rahatsizligi olusmus. Bu zature ile ilgili olabilecegi gibi siz farketmeden daha onceleri de olusmus olabilir.

Protein miktari sizde hafif duzeyde oldugu icin dr unuz bir sure izlemeyi uygun gormus. Bence dogru dusunmus. Eger bu kacak kendiliginden bu duzeyde kalirsa ve diger bulgular da yoksa hicbirsey yapmamak dogru olur.

Protein kaçağı idrarda normalden fazla protein görülmesine denir. Protein kaçağı genelde böbrek hastalarında görülür. Böbrek hastalarının böbrekleri vücuttaki proteini yeteri kadar iyi süzemez. Bundan dolayı vücuttan normalden daha fazla protein atılır. Şeker hastalığı , böbrek hastalıkları protein kaçağı nedenleri arasındadır.

Yorumlar

  • Ser*** AYN*
    7 yıl önce
    Merhabalar sayın hocam, "Böbrekte Protein Kaçağı Tedavisi" ile ilgili makalenizi okudum, ancak ben sizlere bir şey sormak istiyorum: Mesaneden böbreklere idrarın geri kaçması (1-2 dereceli reflü) idrarda protein kaçağına yol açabilir mi? Benim 3.5 yaşındaki oğlumda reflü var, idrarında da protein kaçağı görüldü.
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Bebek ve çocuklara ürün öneremiyoruz malesef, doktor kontrolünde olması gerekir. Geçmiş olsun Bilgi Hattı: 0224 234 5678
  • Nil****
    7 yıl önce
    merhaba, böbreklerdeki protein kaçağı için ne öneriysunuz.
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Sağlıklı insanda; idrar proteini ≤150 mg/ 24 saat. İdrarda albumin ~30 mg/ 24 saat. İdrar proteini; 30-300 mg/gün yüksek albuminüri. >300 mg/gün açık proteinüri veya çok yüsek albuminüri. Proteinüri tedavisine yardımcı kür için linki tıklayabilirsiniz. yada bilgi hattımızı arayıp bilgi alabilirsiniz. bilgi hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8
  • 7 yıl önce
    ben şeker hastasıyım böbrekte pırateyin kaçagı var nasıl önlenebir
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Sağlıklı insanda; idrar proteini ≤150 mg/ 24 saat. İdrarda albumin ~30 mg/ 24 saat. İdrar proteini; 30-300 mg/gün yüksek albuminüri. >300 mg/gün açık proteinüri veya çok yüsek albuminüri. Proteinüri tedavisine yardımcı kür için linki tıklayabilirsiniz Bilgi hattı:0224 2-3-4-5-6-7-8
  • Seh***** Ily*******
    5 yıl önce
    hocam benim kızımda 17 yaşında ve protein kaçagı var denildi.. ilk değerleri iyi çıkmıştı 2.tahlillerde 250 çıktı..
    • Şifalı Bitkilerim
      5 yıl önce
      Sağlıklı insanda; idrar proteini ≤150 mg/ 24 saat. İdrarda albumin ~30 mg/ 24 saat. İdrar proteini; 30-300 mg/gün yüksek albuminüri. >300 mg/gün açık proteinüri veya çok yüsek albuminüri. Proteinüri tedavisine yardımcı kür için linki tıklayabilirsiniz Bilgi Hattı: 0224 234 56 78

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp