Nefes Darlığına İyi Gelen Bitkiler

Nefes Darlığına İyi Gelen Bitkiler

Nefes darlığı için keçiboynuzu ve keçiboynuzu pekmezi en iyi gelen bitki olarak açıklanıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, nefes darlığı, astım, bronşit gibi rahatsızlıklara en iyi gelen bitkinin keçiboynuzu olduğunu söylüyor. Bunun yanında aşağıdaki şifalı bitkiler ve kürleri açıklanıyor.

* Nefes darlığı çeken kırk gün soğuk gıda yememelidir.
* Sirke, su, kimyon kaynatılır bir kaşık içilir.
* Birer bardak kereviz usaresi içilir.
* Bir çay kaşağı mürsafi yutulur.
* Üzerlik tohumu bal ile macun yapılır. Günde 3 defa bir kaşık yutulur.
* Birer kaşık keçi içyağı içilir.
* Sandaroz zamkı tütsüsü verilir.
* 100 gram kekik tohumu, 50 gram adasoğanı yeteri kadar su ile pişirilir ve birer kaşık yutulur.
* 150’şer gram kavrulmuş keten tohumu tozu, şeker ve badem toz haline getirilerek bal ile 3 macun haline getirilir ve kırk gün sabah – akşam birer kaşık yutulur.
* 170 gram nane üsaresi, 40 gram nane şurubu, 6 gram nane ruhu, bu maddeler karıştırılarak 2-3 saatte bir birer kaşık yutulur.
* 150’şer gram keten tohumu, kabuklu badem, şeker bu maddeler yeteri kadar su ile kaynatılır buz dolabında saklanır, içileceği anda hafif ısıtılır kırk gün birer çay bardağı içilir.
* 30’ar gram Arap zamkı, miyan balı, nişasta, 15 gram çöpleme bu maddeler yeteri kadar bal ile macun kıvamına getirilir, ve birer kaşık yutulur.
* 1.5 gram hıthıt, 300 gram incir, 25 gram keraviye, 25 gram anason, 25 gram kimyon yeteri kadar su ile kaynatılır ve piştiğinde bir fincan su ilave edilir. Birer ikişer kaşık yutulursa nefes darlığına iyi gelir.
* 10’ar gram günlük bitkisi, sakız, mürsafi, terebentin, 30 gram meyan balı ile birlikte nohut tanesi kadar haplar haline getirilerek günde 3-4 tane yutulur.
* 10 gram kantaron çiçeği kaynatılır ve bir bardak içilir.
* Defne tohumu 10 gram bal ile macun haline getirilir bir kaşık yutulur.
* 10 gram burçak bal ile yutulur.
* Andız kökü 10 gram kaynatılır ve bal ilave edilerek bir bardak içilir.
* Servi kozalakları kaynatılır elde edilen suya şeker ilave edilerek bir bardak içilir.
* Birer avuç badem, kuru üzümle yenir.

Evde Nefes Darlığı Tedavisi

4-5 adet havucu rendeleyin ve sıkarak suyunu çıkarın. İçine yarım bardak kaynatılmış süt, 1 çay kaşığı bal ekleyerek günde üç defa için. Nefes darlığında etkili bir karışımdır.

1 kaşık hardal tohumu ince toz halinde çekilir. İçine 1 kaşık anason, kimyon katılır. 2-3 adet kuru incir ilavesi ile 1 litre suda kaynatılır. Her sabah kahvaltı öncesi 1 tatlı kaşığı sirke ile karıştırılarak içilir. Eğer mideniz kuvvetli değilse sirke kullanmayabilirsiniz.

Ebegübeci çiçeği, lavanta çiçeği, devetabanı yaprağı ve civan perçemi birer kaşık robotta çekilir. 1 fincan kaynar suda kaynatılır. Günde iki kez içilir.

1.5 litre su içine, bir adet sarımsak, 1 çorba kaşığı lavanta, gelincik çiçeği, kekik, maydanoz, nane ve dereotu eklenir kaynatılarak sabah 1 fincan aç karna içilir.

Yarım çay bardağı ısırgan tohumu, keten tohumu, anason tohumu ve toz karanfil karıştırılır içine bal eklenerek macun haline getirilir. İki gün sabahları 1 kaşık yenilir.

Her sabah taze nane çayı yapılarak içilir veya taze nane çiğnenir.Nane, nefes darlığına iyi gelir.

Her sabah 1 çay kaşığı hardal tohumu kaynatılır ve çay olarak içilir.

Yarım litre süt içine, 10 adet sarımsak ezilerek eklenir. Kaynatılır ve içine süzme bal ilave edilerek macun haline getirilir. Her sabah aç karna 2 kaşık yenilir.

Bir litre su içinde 1 çorba kaşığı mersin ağacı meyvesi kurutulmuş halde eklenir. Kaynatılır çay bardağı ile içilir.

Bir çay fincanı sıcak suya ince kıyılan fesleğen atılır günde 2 defa içilir. İçine 1 kaşık bal ilave ederseniz etkisi kuvvetlenir.

İki avuç öksürük otu su ile kaynatılır. Kaynamaya başladığında başa bir havlu örtülerek buharı teneffüs edilir.

Bir çay fincanı kaynar suya bir çay kaşığı kurt pençesi ilave edilir. Kahvaltıdan önce süzülerek içilir. Nefes darlığı için en eski yöntemdir.

Nefes darlığı için öncelikle bir doktora gözükmek ve daha sonra bitkilerden yardım almak en mantıklı yoldur. Hatta hekime danışılmadan bitkilerden yardım almayınız.

Nefes Darlığının Cerrahi Tedavisi

Hastalığın son aşamasında kesin tedavi kabul edilen akciğer transplantasyonu bulunuyor. “Akciğer transplantasyonu konusunda hâlâ emekleme çağındayız” diyen Serdar Küçükoğlu, pulmoner hipertansiyonun bir tipi olan “kronik tromboembolik pulmoner hipertansiyonun” temel tedavisinin de cerrahi olduğuna çekiyor. Akciğerde pıhtılaşma bozukluğu yapan doku ortadan kaldırıldığında hastalığın tamamen iyileşmesi mümkün oluyor. Bunu sağlayan ve “pulmoner endarterektomi” adı len tedavi yöntemi son 5 yıldır ülkemizde de uygulanıyor. moner hipertansiyonun cerrahi gerektirmeyen farklı türlerine uygun özel ilaçlar da bulunuyor. Küçükoğlu, pulmoner tansiyonda ilk başvurulanın tedavisi olduğunu, tek ilacın memesi durumunda 3 ilacın bile bir arada kullanılabildiğini belirtiyor. Uygulanan hem hastaların yaşam kalitelerinin yükseltilmesi hem de ölüm oranlarının azaltılması anlamına geliyor.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp