Şirpençe Bitkisel Tedavisi

Şirpençe Bitkisel Tedavisi

Şirpençe

Daha çok ense, sırt ve kaba etlerde beliren birçok çıbanların birleşmesi ile meydana gelen ve çabuk genişleyen bir çeşit kan çıbanıdır. Bir deri hastalığı olan şirpençe alt deri tabakalarındaki iltihaplanma sonucunda ortaya çıkar ve öldürücü hale gelebilir. Hasta deri bölgesi kızaracak ve göz göz açılıp irin toplamaya başlayacaktır. Rahatsızlık, çıbanın olduğu bölgede ağrı, vücutta ateş, titreme ve halsizlik ile kendini gösterir. Daha çok ense ve sırt bölgesinde meydana gelen ve hızlı gelişen bir deri iltihabıdır. İltihabın neden olduğu mikropların kana karışması tehlikeli durumlara sebebiyet verebilir bu nedenle doktora gidilmelidir. Aşağıdaki bitkisel tedavi de kullanılabilir.

Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler:

- Öküzgözü otu

- Ebegümeci

- Soğan

- Dulavrat otu

- Menekşe

- Kasık otu

- Sarmısak

- Çavdar unu

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:

* Öküzgözü ve ebegümeci suda pişirilir. Sıkılarak elde edilen posaya menekşe tozu ilave edilerek melhem kıvamına gelinceye kadar soğan suyu ile yoğrulur. Hazırlanan melhemden pansumandan sonra çıban üzerine sürülür.

* Dulavrat otu, rendelenmiş kuru soğan ve menekşe suda kaynatılır. sıkılarak elde edilen posaya, pomad kıvamına gelene kadar çavdar kepeği katılarak sarmısak yağı ile yoğrulur. HAzırlanan bu pomaddan günaşırı çıban üzerine sürülür.

* Kasık otu, dövülmüş sarmısakla birlikte kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvı ile yaraya pansuman yapılır. Kalan posa çavdar unu ile yoğrularak melhem kıvamına getirilir. Hazırlanan bu melhemden tedavi süresince yara üzerine sürülür.

* Çıbanın üzerine, taze koparılmış suteresi yaprağı konur. 15 dakikada bir değiştirilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp