Çene Cikmasi

Çene Cikmasi :

Estetik Diş Hekimliği

Kliniğimizde yalnýzca ağýz, diş sağlýk problemlerinin tedavisinde değil, ağýz ve diş estetiğinde de çeşitli çözümler sunulmaktadýr. Lamine, porselen vener, diş eti düzenlemeleri, beyazlatma yöntemleriyle, hastaya yeni bir gülüş sağlamamýz mümkün olmaktadýr.

Gülüş Tasarýmý

Gülüşünüzden memnun değilseniz bilgisayar yardýmýyla dişlerinize yapýlacak işlemleri önceden görebilirsiniz. Dişlerinize işlem yapýlmadan işlem öncesi çekilen fotoğraflarýnýzýn bilgisayar ortamýna aktarýlýp, dijital olarak işlenmesi ile cosmetic imaging programlarý yardýmýyla, işlem sonrasý sahip olacağýnýz gülüş hakkýnda fikir sahibi olabilirsiniz.

Beyazlatma

Diş fýrçalayarak veya diş taşlarýnýn temizlenmesi gibi yüzeysel temizlik işlemleriyle giderilemeyen, dişlerin yapýsýndan kaynaklanan ve kötü görünüme yol açan renklenmeler, diş beyazlatma (bleaching) yöntemiyle giderilebilir. Dişlerinize zarar vermeden kalýcý temizlik sağlayan Diş Beyazlatma Sistemi, şimdi Memorial Hastanesi'nde!

Light Emiting Diode (LED) ýşýk kaynağý ve özel beyazlatma jeli ile uygulanan bu yeni sistem, çok gelişmiş bir teknolojinin ürünüdür. Şu ana kadar uygulanan beyazlatma sisteminde %38 olan hidrojen perolmit oraný %15 indirildiğinden, uygulama sonrasý hassasiyet yok edilme başarý oraný çok yüksek düzeylere çekilmiştir.
Beyazlatma sistemi ile ortalama 8 kat daha beyaz dişlere kavuşabilirsiniz.
Hýzlý - 20'şer dakikalýk üç devrede uygulanan bu profesyonel sistem, sizi rahat koltuğunuzda 1 saat içinde bembeyaz dişlere kavuşturur.
Güvenilir - Amerika'da yapýlan klinik araştýrmalarla güvenilirliği kanýtlanan Beyazlatma Sistemi, diş minesine ve dolgulara zarar vermez. Ayrýca tamamiyle ağrýsýzdýr.
Laminate Venerler

Bu prosedürün tamamlanmasý takriben üç aşamadýr.

1. Ýlk randevuda, sahip olmak istediğiniz gülüş dizayný üzerinde çalýşýlýr, bilgisayar destekli gülüş tasarýmý ile birçok gülüş arasýndan size uygun olan seçilerek sahip olmak istediğiniz gülüşe karar verilir.

2. Bir sonraki ziyaretinizde, yapýlacak olan dişleriniz şekillendirilmiş ve maketleri hazýrlanmýş olur ve bu aşamada ağzýnýzda bunlar denenerek uygun olup olmadýğýna karar verilir.

3. Son ziyaretinizde rengi ayarlanmýş olan porselen venerler yapýştýrýlýr.

Porselen laminate venerler diş rengi, boyutlarý ve şeklini değiştirmek için uygulanabilecek en etkili ve en konservatif yöntemdir. Kötü renkleşmeleri maskelemek ya da diş şeklini değiştirmek için ön diş yüzeyine yapýştýrýlýrlar ve tekrar renkleşmeye karşý dirençlidirler.

Porselen laminate venerler çok ince porselen yapraklardýr ve dişlerin ön yüzlerine bonding denilen bir işlemle yapýştýrýlýrlar. Bu prosedür takma týrnak gibidir. Kalýnlýklarý bir lensin kalýnlýğýndan daha fazla değildir ve diş yüzeyinden çok az aşýndýrma yapýldýğý için konservatif ve zararsýz bir işlemdir.

Gülüşünüzü değiştirmek ve daha hoş hale getirmek için laminate venerler sizin için ideal bir çözüm olabilir. Anestezi yapýlmasýný bile gerektirmeyen bu işlem, daha beyaz dişlere sahip olmak, renkleşmeleri kapatmak, gülüşünüzü daha iyi hale getirmek için alternatifsiz bir çözüm olabilir. Ayrýca yapýldýktan sonra kahve, çay ve hatta sigara renkleşmelerine karşý yüksek direnç gösterir ve tekrar renkleşmez. Estetik açýdan diğer restoratif seçeneklerle kýyaslanamayacak kadar üstündür.

Protetik Diş Tedavisi

Metal Desteksiz Full Porselen Kuronlar

Metal desteksiz kuronlar güçlendirilmiş porselenden yapýlýrlar. Kuronlarýn görüntüsünü pek çok şey etkilese de en önemlisi ýşýğa verdikleri tepkidir. Doğal dişler ýşýğý geçirir. Bunun sonucu olarak da dişte derinlik ve canlýlýk ortaya çýkar. Metal desteksiz porselen kuronlarýn (full porselen) ýşýk geçirme özelliklerinden dolayý, derinlik ve canlýlýklarý daha fazladýr böylece doğal dişe en yakýn sonuçlar elde edilir.

Full porselenler ýşýğý geçirdiklerinden doğal diş yapýsýna çok benzer bir estetik oluştururken, çok iyi yapýlmýş bile olsa metal porselenlerde bir donukluk ve yapaylýk vardýr. Bu nedenle özellikle ön dişlerde full porselenler tercih edilir.
Metal destekli porselenler bazý ýşýklarda (disko, fotoğraf makinasý flaşý vb) ağýzda yokmuş gibi koyu renk bir boşluk görüntüsü verirler. Full porselenler ise ayný doğal diş gibi her türlü ýşýğý geçirirler.

Metal destekli porselenler mekanik olarak dişe yapýştýrýlýrlar. Full porselenler ise mekanik ve kimyasal olarak dişe tutturulur. Bu yüzden metal desteklilere göre tutuculuklarý çok daha yüksektir.

Alt yapýsýnda metal olmadýğý için kuron - diş eti hizasýnda koyu renk bir çizgi olmaz. Daha estetik bir görüntü sağlanýr.
Diş eti çekildiğinde, full porselenler estetik görünümlerini korurlarken, metal porselenler diş ile birleştikleri bölgede kötü bir görüntü oluştururlar.

Alt yapýda kullanýlan bazý metallere karşý (nikel vb.) oluşabilecek allerji riski full porselenlerde yoktur.
Metal Desteksiz Köprüler

Metal Desteksiz Köprüler güçlendirilmiş porselenin özel makinalarda sýkýştýrýlmasý ile elde edilir. Özellikle ön dişlerde, ýşýk geçirgenliğinin çok iyi olmasýndan dolayý tercih edilir.

Metal Desteksiz Zirkonyum Esaslý Köprüler

Bu sistemde alt yapý olarak metal yerine beyaz bir renk olan zirkonyum alaşým kullanýlýr. Sistemin en büyük avantajý, ulaştýğý çok yüksek dayanýklýlýkla, arka bölgedeki köprülerde tam estetik bir görünüm sağlamaktýr.

Total-Parsiyel Protezler

Total Protezler

Total protezler eğer ağzýnýzda hiç diş kalmadýysa yapýlabilecek bir uygulamadýr. Alt ve üst çenede kalan kemik dokusu üzerinden destek alarak vakum kuvveti ile ağýzda kalabilen, akrilikten üretilen, halk arasýnda ‘damak protez‘ olarak da adlandýrýlan protezlerdir. Normal şartlarda kullanýmý zordur, implant yapýlamadýğý özel sağlýk koşullarýnýn geçerli olduğu durumlarda uygulama alaný bulmaktadýr. Günümüzde modern diş hekimliğinin bugün geldiği noktada çok fazla kullanýmý kalmamýştýr.5 yýlda bir yenilemek gerekir, sağlýk açýsýndan total protezlerde porselen diş kullanmak genelde doğru değildir, bu sebeple plastik diş kullanýlýr fakat bunlarda renkleşmelere sebep olabilmektedirler. Bunun içinse protezinizi temizlemek için eczanelerde satýlan özel preparatlar ile temizliğini gerçekleştirebilirsiniz.

Parsiyel Protez

Parsiyel protez eksik dişler sebebiyle oluşmuş olan boşluklarý doldurarak gülüşünüzü tamamlar. Bununla beraber parsiyel protez sadece estetik değil fonksiyonel olarak da kayýp dişler sebebiyle düzgün bir şekilde gerçekleşmeyen çiğneme fonksiyonunu da yerine getirmenize yardýmcý olur. Beraberinde konuşmanýzda oluşan fonetik problemleri de gidererek kelimeleri daha düzgün bir şekilde telaffuz etmenize yardýmcý olur. Diş eksikliği sebebiyle kaybolan doku desteğini de sağlayarak dudak ve yanaklarý destekler ve bu şekilde yüzde oluşan çökme ve sarkmalar da giderilebilir. Parsiyel protez bir çok diş eksikliği mevcut olduğu durumda çözüm olarak implant ya da sabit köprü protezleri yapýlamýyorsa kullanýlan takýlýp çýkartýlabilen bir uygulamadýr. Bu protez ağýzda kalan dişlere kroşeler yoluyla tutunabileceği gibi dişlere yapýlan kuronlarla iç tarafa gizlenen hassas tutucular ile de tutturularak daha estetik bir görüntüye kavuşturulabilirler.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp