Gül Hastalığı Tedavisi

Gül hastalığı tedavisi;gül hastalığı tam olarak sebebi belli olmayan fakat sıkıntı, stresle paralel seyreden bir deri hastalığıdır.Detaylar için aşşağıdaki makaleye göz atabilirsiniz...

Gül Hastalığı Tedavisi


Gül hastalığına neden olan mikroorganizmayı ortadan kaldırmaya yönelik antibiyotik içerikli merhemler veya ağızdan alınabilecek ilaçlar kullanılmaktadır. Kullanılan ilaçlar arasında tetrasiklin grubu antibiyotikler ilk tercihler arasındadır. Bunun dışında doksisiklin, minosiklin, eritromisin adındaki antibiyotik ilaçlar hem merhem olarak hem de ağızdan alma yöntemiyle gül hastalığının tedavisinde kullanılır.

Gül hastalığı için ilaç kullanırken, güneş ışınlardan korunmak için güneş kremleri kullanmak gerekir.

Antibiyotik tedavisine cevap vermeyen daha ağır daha şiddetli durumlarda izotretinoin denilen A vitamini türevleri kullanılır. Eğer dokuda hipertrofik değişiklikler meydana geldiyse bir takım cerrahi müdehalelerle tıraşlama işlemleri yapılır.

Gül Hastalığı Bitkisel Tedavisi:

Prof. Dr. Ahmet Maranki Karaciğer temizliği ve cilt problemleri icin kırmızı pancar kürünü tavsiye ediyor.
Karaciğer rahatsızlıkları, saç dökülmeleri, cilt problemleri, sedef hastalığı, vitiligo (ala) hastalığı, egzama, kurdeşen (ürtiker), gül hastalığı gibi hastalıkların giderilmesi için karaciğerin temizlenmesi gerekir.
Karaciğerin temizlenmesi için kırmızı pancar kürünün uygulanması gereklidir.

Kırmızı pancar kürü:

Önceden iyice temizlenmiş 250 gram kırmızı pancarı dörde bölerek 1 litre kaynar suda 3 dakika kaynatın.
Demlendikten sonra elde ettiğiniz pancar suyunu Sabah, akşam ve gece yatmadan önce olmak üzere günde 3 kez aç karnına için.Bu uygulamaya 3 hafta devam edin.

Yorumlar

  • şe*** Gü* * *
    7 yıl önce
    meraba hocam ıyı aksamlar.Benımdetam bır senedır gul hastalıgı dedıklerı hastalıktan var ve krem kullanıyorum fayda etmıyor yardım eder misiniz acaba?
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Tedavinin süresi belirtilerin tipine ve şiddetine bağlıdır, ama genelde 1-2 ay içerisinde gelişmeyi fark edersiniz. Çünkü ilaçları almayı bırakırsanız belirtiler tekrar edebilir, uzun vadeli tedavi genelde gereklidir. Tedavi takviyesi için linki inceleyebilirsiniz. Allah şifa versin Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp