Rahim Kanaması Nedenleri

Rahim Kanaması Nedenleri :

Her kadın zaman zaman adet düzeninde sapmalar, gecikmeler ya da ara kanamalar yaşayabilir. Normal insan hayatında yaşanılan stresler, sıkıntılar, ani kilo değişiklikleri, spor, üzüntüler gibi pek çok faktör adet düzenini etkileyebilir ve adeta bir saat gibi işleyen bu mekanizmada sapmalara neden olabilir. Adet düzenindeki sapmaların hiçbir türlüsü normal değildir ve araştırılması gerekir. Çünkü kadın üreme sistemindeki hemen hemen bütün patolojilerin en sık verdiği belirti adet düzensizlikleridir. Her adet düzensizliği anormal olmasına rağmen her zaman bir patolojiyi, kisti, myomu ya da en korkuncu kanseri işaret etmez. Altta yatan anatomik bir patoloji olmadığı halde normal adet düzeninde meydana gelen anormal kanamalara disfonksiyonel uterin kanama (DUK) adı verilir.Burada önemli olan nokta kanama bozukluğunu açıklayacak organik bir lezyonun ( oluşum ) bulunmamasıdır.

Rahim Kanamaları

Aşırı veya siklik menstruasyon dışında görülen kanamalardır. Kanamaların 2 Günden az veya 7 günden uzun sürmesi, kanamanın 80 cc'den fazla olması, siklusun(İki adet arası) 24 günden az veya 35 günden fazla olması, iki adet arası kanama, ilişki sonrası kanama olmasıdır.

Amenore: Ortalama üç siklus süresince adet görmemektir.

Oligomenore: Kanama aralıklarının 35 günden daha uzun olmasıdır.

Polimenore: 24 günden daha az aralıklarla adet görmektir.

Menoraji (veya hipermenore): Aşırı ve uzamış adet kanamalarını ifade eder. (80 cc den fazla ve/veya 7 günden uzun)

Metroraji: Az veya normal miktarda düzensiz kanamaları tarif etmek için kullanılır. Kanamalar hem yüksek miktarda hem de düzensiz ise “menometroraji” denilir.

İki adet arası kanama: siklik menstrüel kanamalar arasında görülen kanamalardır.

Adet öncesi spotting: Menstrüasyon öncesi meydana gelen lekelenme tarzındaki kanamalardır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp