Kan Zehirlenmesi Nasıl Tedavi Edilir?

Kan Zehirlenmesi Nasıl Tedavi Edilir? :

KAN ZEHİRLENMESİ

Mikropların herhangi bir hastalık sonucu kana karışması durumuna ''''kan zehirlenmesi'''' denir. Hızlı üreyen mikroplar en fazla bademcik, diş eti, sümük bezleri, safra kesesi, böbrek ve rahim gibi iltihap kapma oran yüksek yerlerden kana karışmaktadır.

Kanın zehirlendiği nasıl anlaşılır?

Uyuşukluk, halsizlik ve yorgunluk
Ateşin 40-42 dereceye çıkması
Titreme nöbetleri
Dil kuruluğu
Terleme ve nabzın giderek hızlanması
İshal, kusma ve kalp sıkışması
Eklem bölgelerinde şişlik

Tedavi :
Eskiden bu hastalık sonucu ölümler çok fazla yaşanmaktaydı. Günümüzde kandaki mikrobun tayin edilmesi ve daha sonra gerekli antibiyotiklerin verilmesi sonucu bu zehirlenmeden kurtulmak mümkündür.

Yaralı parmaktan başlayan kolunda Kan Zehirlenmesi olan bir arkadaşım vardı. Doktorlar kolunu kesmeyi tavsiye ettiler. Kolu omzuna kadar siyahtı. Fakat onun bir arkadaşı kolunu Peynir Bitkisi içinde yıkamasını istedi. Bunu yaptı ve 12 saat sonra siyahlık yok oldu. İkinci gün kolunu yeniden altı saat boyunca sıcak çay içine daldırdı ve derisi soyuldu ve şimdi kolu ve parmakları gayet iyi.

Kan zehirlenmesi tedavisi

Sepsis bakterilerin neden olduğu bir durumdur. Daha doğru bir ifadeyle, enfeksiyon bir kez geliştikten sonra bakterilerin kana karışması sonucunda ortaya çıkar.Sepsis bakterilerin neden olduğu bir durumdur. Daha doğru bir ifadeyle, enfeksiyon bir kez geliştikten sonra bakterilerin kana karışması sonucunda ortaya çıkar. Dolayısıyla bakterilere yönelik tedavinin verilmesi en doğru seçenektir.

Bunun için, bakterilerin tedavisinde 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana penisilinle başlayan ve giderek gelişen, günümüzde çok çeşitli sınıfları ve kuşakları bulunan antibiyotikler kullanılmaktadır.

Antibiyotikler genel ilaçlar değildir

Antibiyotik tercihinin etkene yönelik olarak yapılması gerekir. Antibiyotikler genel bir ilaç olarak algılanmamalıdır. Yani bir ateş düşürücü gibi düşünmemek gerekir. Etkeni saptadıktan sonra ya da saptanamadığı koşullarda tahmin ettikten sonra, bir tür nokta atışı yapılarak ona yönelik antibiyotiklerin kullanılması gerekir.

Bazı durumlarda bakterilerin salgılamış olduğu toksinler etkilidir. Toksinlerin etkili olduğu durumlarda antibiyotikler çok etkili ve yararlı olmayacaktır. Bu gibi hallerde bir karşı reaksiyonu azaltıcı bazı ilaçlara başvurulur. Örneğin steroitler bunlardan biridir.
Tüm bunlara hastanın hekimi karar verecektir. Üstelik bütün bu durumlar, hastane koşullarında tedavi edilmesi gereken durumlardır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp