Paslı Çivi Yaralanması Çözüm

Paslı Çivi Yaralanması Çözüm :

ÇİVİ BATMASI

1- Çivi, tel veya delici cismin meydana getirdiği yarayı mikrop kapmasına engel olmak için zedelemeden bastırarak kan akmasını sağlayın.

2- Ellerinizi temizledikten sonra ya rayı sabunlu suyla yıkayın.

3- Yarayı steril bezle fazla sıkmayacak şekilde sarın.Şişmeyi. ağrıyı azaltmak ve mikrop kapmasını yavaş latmak için yaranın üzerine buz torbası koyun.

4- Hastayı hekime veya hastahaneye götürün. Hekim yaraya gerekli müdahaleyi yapacak ve tetanoza engel olmak için tedbir alacaktır.

Yaranın etrafına sarılan et çok iyidir. Et çiğ olmalıdır.İşte Zehirli Sarmaşık için ve ayrıca Boyacı zehirlenmesi için kesin çözüm. Yabani Kiraz Kabuğu alın, demleyin ve oldukça koyu bir çay hazırlayın. Etkilenen bölgeyi kaşındıkça bu çay içinde yıkayın. 
 
Ayrıca yatmadan önce de yarayı yıkayın. Ben bunu kullandım ve çok iyi olduğunu biliyorum.Almanağınıza koymanız için size bir Zehirli Sarmaşık tarifi veriyorum. Erkek Eğreltiotundan hazırlanan çayyudum yudum dozlarda alınırsa 1 veya 2 gün içinde tedavi edecektir.

Ele yada ayağa çivi batması tetanoz yapar mı?

Paslı bir bıçakla vücudun herhangi bir yerinin kesilmesi tetanoz hastalığına sebep olur mu?

Hayır, maalesef bu konuda yaygın bir yanlış inanış var. Tetanoza neden olan bakteri toprakta yaşar ve toprakla ilgili yaralanmalarda veya nemli küflü ortamlarda gerçekleşen yaralanmalarda tetanoz ihtimali daha yüksektir.

Fakat örneğin bir çivinin paslı olması tetanoz riskini tek başına arttırmaz.  Paslı yüzeyler sadece etkenlerden biridir. Ama tetanoz tehlikesi her yaralanmada vardır. Bu nedenle aşılama gerekir.

Toprakta yaşayan Clostridium tetani, derideki bir yara, çizik vb (portantre) aracılığıyla organizmaya girmesinden kaynaklanan hastalıkta, giriş noktasında üreyen basilin çıkardığı toksinlerin organizmanın her yanına dağılması sonucunda 8-16 gün süren kuluçka döneminin ardından, önce çene kaslarında görülen ağrılı kas kasılmaları (çene kilitlenmesi) bütün vücuda yayılır. Tedavi edilmezse çok ağrılı kasılma nöbetleriyle sürer ve ölümle sonuçlanır.

Korunmak için:

  • Paslı yüzeylere temas etmeme.
  • Vücutta açılan herhangi bir yaranın hemen örtülmesi.
  • Yaraların antiseptik solüsyonlarla temizlenmesi.
  • Kapalı ortam oluşturabilecek yaraların hidrojen peroksit (Oksijenli su) ile dezenfeksiyonu.
  • Tetanos aşısı olmak.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp