Hardal Nelere İyi Gelir

Hardal Nelere İyi Gelir

Hardal Nelere İyi Gelir


Hardal Nelere İyi Gelir. Hardal İçerisindeki Tıbbi Etkileri Yüksek Vitaminler Sayesinde Çeşitli Hastalıkların Tedavisine Yardımcı Olur. Sindirim Sistemi Rahatsızlıkları, Mide Ağrıları Gibi Sorunları Ortadan Kaldırır.

Hardal Nelere İyi Gelir

Modern klinik araştırmaları yeterli değildir, bu nedenle şimdiki bilgilere göre 2. sınıf bitki olarak değerlendiemek gerek.
Halk arasında Hardal tohumları hem dahilen hem de haricen kullanılır. Dahilen başta; iştahsızlık, sindirim yetersizliği, hazımsızlık, kabızlık, gastrit, mide ve onikiparmak bağırsak ülserine karşı kullanılır. Hardalın dahilen tohumu, unu ve özel olarak hazırlanan ve kısaca hardal diye anılan özel pastası (macunu) kullanılır. Haricen ise; ek¬lem, sinir, ortakulak, kaburga derisi, akciğer iltihaplanması, bronşit, sinüzit, romatizma, sinirsel ağrılar, el ve ayak donmalarına karşı kullanılır.

Hardal kürü: Hardal tohumlarından 10-12 tanesi yemekten önce günde 3-5defa Hardal tozundan günde 3-5defa yemekten önce 0,2-0,5gr hardal unu 4-6 hafta süreyle alınır.

Hardal sargısı: Hardal unundan 2-3yemek kaşığı kaynar su ile yoğrularak lapa haline getirilir ve bir bez üzerine reçel gibi yayılır ve de ağrıyan yere konarak üzerine bağlanır. (lapa direkt deriye gelmez). Hardal sargısı yapılırken buradan çıkan eterik yağ göze zarar verir. Hardal sargısı büyüklerde 8-10dk çocuklarda ise 3-5dk sarılı kalabilir ve bu süre sonunda sargı sarılan yer ılık suyla yıkanır veya duş yapılır. Buraya merhem (vazelin) sürülür.

Hardal macunu: 50 gr Hardal tohumu bir şişeye konur ve üzerine 200ml sirke ilave edilir. Bir gece bekletildikten sonra hardal havanda ezilir ve aynı miktarda balla karıştırılarak yemekten önce bu macundan ½ yemek kaşığı yenir.

Alil hardal yağı: (Allilizotiosiyanat) hardal yağı deyince iki türlü yağ akla gelir. Alil hardal yağı eter yağıdır ve hardal yağ ise sabit yağdır. Alil hardal yağı hardal tohumları ezildikten sonra su ile karıştırılarak 3-5 saat beklenir. Çünkü myrosinaz enziminin sinigrini parçalaması ve alil hardal yağının ortaya çıkması zaman alır. Bu sürenin sonunda su ve etanol karışımı ile bu hardal ezmesinin ekstresi yapılır. Alil hardal yağı takriben %0,7-1,1 oranında elde edilir. Bu yağ çok sert olduğundan asla sade olarak kullanılamaz. Şayet sinirsel ağrılar, romatizma, gut, siyatik ve eklem ağrılarına karşı kullanılacak ise 2ml alil hardal yağı 98 ml 550'lik etanolle karıştırılarak hardal ispirtosu elde edilir. Hardal ispirtosu ile ağrıyan yerler ovalanır. Hardal yağı olarak bilinen sabit yağ ise makine yağı, yakma yağ ve sabun yapımında kullanılır.

Homeopatide: Hardal tohumlarından 20gr esildikten sonra bir şişeye konur ve üzerine 80ml %70?lik Etanol ilave edilir. Sonra güneş ışınlarından uzakta iki günde bir çalkalamak suretiyle muhafaza edilir. Bu nesne 4-6hafta sonra süzülerek Homeopati?de<> ismi ile anılan tentür elde edilir.

Hastalığın Semptomları:

Bahar nezlesi mukoza kurumasıyla birlikteyse
Burun deliklerinin kuruması ve tıkanması
Yutakta biriken balgamın soğuk hissedilmesi
Balgam beyaz renkli ve lastik gibi ise
Ağzın dışı kırmızımsı ve dil siyahımsı renkte ise
Bu gibi hallerde hardal tentürü kullanmak gerekir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp