Balın Cilde Faydaları Nelerdir

Balın Cilde Faydaları Nelerdir

Bal tarihte çok uzun zamandır kadınların güzelliklerini koruyabilmek için tercih ettikleri ürünler arasında yer alıyor ancak geçmişte ulaşmanın çok zor olduğu bu nadide besin maddesine, artık çok daha kolay bir şekilde erişim mümkün. Dolayısıyla pek çok kadın cildinin güzelliğini bal kullanarak nasıl daha iyi hale getirebileceğini de merak ediyor. Hem sürüldüğünde hem de tüketildiğinde sayısız faydasının görülebileceği balın cilde faydalarını, etkilerini ve yararlarını sizler için araştırdık ve bir araya getirdik. Dilerseniz lafı çok uzatmadan balın cildimiz üzerinde neler yaptığını sizlere aktaralım.

Cilt üzerindeki en büyük sorunlardan bir tanesi elbette çıkan sivilce ve akneler olmaktadır. Bazen rahatsızlıklardan, bazen de cilt yapısı ya da yanlış bakımlardan kaynaklanan aknelere karşı bal oldukça etkili bir çözüm olmaktadır. Sivilcelerinizin üzerine azar azar sürdüğünüz bal, aknelerin ortadan kalkmasını hızlandıracaktır ve sivilcelerin olduğu bölgeyi düzene sokacaktır. Aknelere uçuk kremi sürmek gibi şeylerle uğraşmadan en doğal şekilde bal ile kurtulmak mümkün. Ancak tüm yüzünüze uygulamamanız gerektiğini unutmayın.

Kış aylarında sık sık tenimizdeki çatlamaların ortaya çıktığı ortada. Eğer sizi rahatsız edecek düzeyde çatlaklarla karşılaşıyorsanız, bir miktar bal almalı ve daha sonra çatlakların ortaya çıktığı bölgelere çok ince bir şekilde sürmelisiniz. Masajlarla desteklediğiniz ve teninize güzelce yedirdiğiniz balı, yarım saat sonra yıkayarak temizlerseniz ve bunu günde en az bir defa uygularsanız teninizdeki pek çok sorunun ortadan kalktığını görebilirsiniz.

Çeşitli ev kazaları, sinek ve böcek ısırıkları gibi sebeplerden dolayı cildinizde çeşitli yaralar ve kesikler oluşuyorsa, bunun çaresi de yine aralıklarla bal uygulamaktan geçmektedir. Tabii ki çok fazla değil ancak yine ince bir tabaka olarak kullandığınız bal, sahip olduğunuz yaraların çok daha çabuk iyileşmesine olanak tanıyacaktır. Ayrıca yanıklarınız üzerine de buzla pansuman yaptıktan sonra çok az bal sürebilirsiniz.

Saçlar da aslında uzamış deri hücrelerinden oluşuyorlar ve dolayısıyla balın nimetlerinden faydalanabiliyorlar. Saçlarınızın fazlaca bakımsız olduğuna inanıyorsanız ve fön çekmek, düzleştirici kullanmak gibi nedenlerle yıprandıklarını düşünüyorsanız, onları yıkarken şampuanın içine birazcık da bal karıştırın ve durulamadan önce bir süre bekleyin. Daha sonra bir şampuan daha yaparak saçlarınızın baldan tamamen arındırılmasını sağlayabilir ve daha canlı saçlara kavuşabilirsiniz.

Balın Diğer Faydaları

Peygamber Efendimize bir adam gelerek : - Kardeşimin karnı ağrıyor, bir rivayete göre de : - Kardeşim ishal oldu, der. Bunun üzerine Peygamber efendimiz de: - "Bal şerbeti içir" buyurmuştur.Adam ikinci ve üçüncü defa gelip hastalığın geçmediğini söyleyince Peygamber efendimiz yine: - "Bal şerbeti içiriniz" demişti.Tekrar gelerek: -"İçirdim fakat ishali ve ağrısı geçmedi" deyince Peygamber aleyhis’selatü vesselam : - "Allah sözünde doğrudur, fakat kardeşinin karnı yalancıdır" buyurdu.Peygamber Efendimiz 'in : "Allah sözünde doğrudur" buyurması, Cenab-ı Hakkın şu ayetine işarettir: "Onların karınlarından renkleri çeşitli bir şerbet (bal) çıkar.Onda insanlar için bir şifa vardır".(Nahl : 16/69)

Balın bir çok faydaları vardır ;
- Barsaklardaki, damarlardaki ve diğer organlardaki pislikleri temizler.

- Yenmesi ve haricen sürülmesi, vücut salgılarını düzenler. İhtiyarlara ve balgamlılara faydalıdır.

- Soğuk algınlığını önler. Besleyici, tabiatı yumuşatıcı, içine atılan maddelerin özelliğini koruyucudur.

- Hoşa gitmeyen ilaçların özelliklerini değiştirerek hoşa gider hale getirir.

- Göğsü ve ciğerleri temizler, idrarı artırır, balgamın doğurduğu öksürüğe iyi gelir.

- Gül yağıyla birlikte sıcak sıcak içildiği zaman, uyku sersemliğini giderir.

- Eğer suyla karıştırılmış olarak yalnız başına içilirse, mantar zehirlenmesine karşı faydalı olur.

- İçine taze et konulduğunda, etin tazeliğini üç ay süreyle korur. Aynı şekilde içine Acur, Hıyar, Kabak ve Patlıcan atıldığında bu sebzelerin tazeliğini koruduğu gibi, birçok meyvenin tazeliğini de altı ay süreyle korumaktadır.

- Ölünün cesedini de bir süre bozulmadan muhafaza eder.(Mumya malzemelerindendir.)Bu özelliklerinden dolayı bal'a "Güvenilir Koruyucu" adı verilir.

- Bitlenmiş bir insanın bedenine ve saçına sürüldüğü zaman bit yumurtalarını öldürür. Saçları uzatır, güzelleştirir ve yumuşatır.

- Eğer bal gözlere sürme gibi sürülürse gözlerin kararmasını giderir.

- Eğer bal ile diş fırçalanırsa dişleri beyazlatır, pasını giderir, dişlerin ve diş minesinin sağlığını korur, damarların ağızlarını açar ve (kadınların) adet kanını getirir.

- Sabahleyin aç karnına balın yalanması, balgamı giderir, midenin iç yüzündeki saçakları oluşturan lifleri yıkar, midedeki artıkları dışarı atar, sıcaklığını normal derecede tutar, tıkanıklıklarını açar.Bu faaliyetleri ciğer, böbrekler ve mesanede de aynen yapar.

- Bal ciğerdeki tıkanmalara ve dalaktaki hastalıklara tüm tatlıların içinde en az dokunanıdır. Bütün bunlarla beraber, kötülüğünden emin olunan, zararı az olan, safralılara rastlanırsa zararlı olan bir besin maddesidir.

Safralılara olan zararı, sirke ve benzeri maddelerle giderildiği takdirde onlar için son derece faydalı bir hale gelir. Bal, besinlerle birlikte besindir, ilaçlarla birlikte ilaçtır, meşrubatla birlikte meşrubattır. Tatlılarla birlikte tatlıdır, kaymakla birlikte kaymaktır, rahatlatıcı besinlerle birlikte alındığında bir rahatlatıcıdır.Eski alimler sadece bal’a güvenir, tedavide ondan yararlanırlardı.Eski alimlerin eserlerinde şekerin adı geçmez ve onu bilmezler, zira şeker, zamanımızın bir olayı, yakında ortaya çıkan bir besin maddesidir.

Peygamber efendimiz balı aç karnına suyla birlikte içerlerdi, bunu yapmalarında koruyucu hekimlik açısından ancak zeki ve erdemli bir insanın anlayabileceği açık bir sır vardır.

Peygamber efendimizin bal hakkındaki anlattıklarını şöyle açıklayabiliriz.

Bahsedilen olayda adamın karın ağrısı fazla yemekten doğan hazımsızlıktandır. Peygamber efendimiz , mide ve barsakların kıyı ve köşelerinde birikmiş olan fazlalıkları dışarıya atması için bal içmesini emretmiştir, zira bal mideyi temizler ve fazlalıkları dışarı atar.Mideye, yapışkanlıklarından ve kayganlıklarından dolayı besinlerin yerleşmelerini önleyen yapışkan ve kaygan maddeler sıvanmıştı, midenin cidarlarında liflerin uçlarının oluşturduğu saçaklar vardır, bu saçaklara yapışkan ve kaygan maddeler takılıp kaldıklarında, mideyi ve içindeki besin maddelerini bozar.Bu durumda mideyi tedavi etmek, mideyi bu maddelerden temizlemekle mümkündür.Bal, temizleyiciliği yanında bu hastalığın en iyi ilaçlarındandır.Özellikle sıcak suyla karıştırıldığı zaman.

Bal Nedir

Bal arılarından oluşan bir kolonide bir ana arı, on binlerce işçi arı ve yüzlerce erkek arı bulunur. Bir kovan içinde yaşayan bir koloni tüm faaliyetlerini, kovan içerisinde kendi vücudundan salgıladığı balmumu ile oluşturduğu peteklerde yürütür.

Bal, arıların çiçeklerden topladığı nektarın kendi vücutlarından salgıladıkları bir takım enzimlerle işlenmesi sonucu dayanıklı, yoğun ve yüksek besin değeri içeren bir gıda maddesine dönüştürülmesi ile elde edilir.

Arılar kursaklarını bir kez doldurmak için çiçekleri yaklaşık 1500 defa, 1 gr. bal üretmek için ise yaklaşık 180.000 kere ziyaret eder. Bir arı yarım gram bal ile 1 kilometre uçabilir. Bir kovandan 1 kg bal alabilmek için arı kolonisinin dünyanın çevresini 6 kez dolaşması ve bu sürede 8 kg bal tüketmesi gerekir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp